keskiviikko 28. helmikuuta 2007

Tutor Finance

Tutor Partners Oy, Tampere Tutor Partners on suomalainen yritysrahoitukseen ja järjestelyihin sekä liiketoiminnan kehittämiseen erikoistunut Corporate Finance- ja asiantuntijapalveluyritys. Webbisivut kertovat: "Tutor Partners on suomalainen yritysrahoitukseen ja –järjestelyihin sekä liiketoiminnan kehittämiseen erikoistunut Corporate Finance- ja asiantuntija- palveluyritys.Toiminta-ajatuksenamme on auttaa asiakkaitamme kasvattamaan omistaja-arvoa sekä menestymään ja vaurastumaan liiketoiminnassaan."


"Tutor Partners toteuttaa toiminta-ajatustaan tarjoamalla ainutlaatuisen palveluyhdistelmän, jossa otamme vastuun yritysjärjestelyissä sekä yritysten kasvussa ja kansainvälistymisessä tarvittavista rahoituspalveluista. Tämän lisäksi vauhditamme tarjoamiamme rahoituspalveluita yrityksen strategiaan ja liiketoiminnan kehittämiseen liittyvillä asiantuntijapalveluilla sekä toimivalla kansainvälisellä rahoittaja- ja yritysjärjestelyverkostolla, joka huolehtii asiakkaittemme menestyksestä kotimaassa ja ulkomailla."

Tutor Partnersin asiakkaita ovat teknologiakasvuyhtiöiden, keskisuurten teollisuus- ja palveluyritysten omistajat ja toimiva johto sekä rahoittajat.


Sentraali

Sentraali Oy, Kajaani, Kajaani Sentraali Oy on kainuulainen palvelukeskus, joka tuottaa erilaisia puhelimitse toteutettavia asiakaspalveluratkaisuja pääasiassa isoille valtakunnallisille yrityksille. Hoidamme kuukausittain satojatuhansia asiakaskontakteja, joista noin puolet on asiakkaiden yhteydenottoja meihin. Toimimme Kajaanissa, Suomussalmella, Oulussa ja Helsingissä. Meitä tyytyväistä sentraalilaisia on yhteensä noin 180.

Finnforest

Metsäliitto Osuuskunta, Finnforest, Lohja Metsäliiton Puutuoteteollisuus on tehokas ratkaisutoimittaja, joka tarjoaa valituille asiakassegmenteille korkealaatuiseen pohjoismaiseen puuhun perustuvia Finnforest-tuotteita ja palveluja. Puuraaka-aineemme toimittavat Metsäliitto Osuuskunnan metsänomistajat. Liikevaihtomme on noin 1,3 miljardia euroa ja työllistämme 4 400 henkilöä 20 maassa. Olemme osa maailman 10. suurinta metsäteollisuuskonserni Metsäliittoa.
  • Milloin kuulin nämä argumentit ensimmäisen kerran?
  • 70-luvulla?
  • 80-luvulla?
  • 90-luvulla?
  • 2000-luvulla?

lauantai 24. helmikuuta 2007

Vammala

Vammalan Seudun Yrityspalvelu Oy, Vammala Vammalan Seudun Yrityspalvelu Oy on Vammalan, Äetsän, Punkalaitumen ja Mouhijärven kuntien omistama seudullinen kehittämis- ja elinkeinoyhtiö, joka luo edellytyksiä monipuoliselle ja tuottavalle yritystoiminnalle Lounais-Pirkanmaalla.

Teknoware

Teknoware Oy, Lahti TEKNOWARE OY on kansainvälinen elektroniikka-alan yhtiö, joka valmistaa ja markkinoi loistevalaisimien elektronisia liitäntälaitteita ja sisävalaistusjärjestelmiä bussi- ja junakäyttöön sekä turvavalaistusjärjestelmiä. Vienti on 70% liikevaihdosta.

"Viemme tuotteitamme yli 40 maahan ja olemme Euroopan markkinajohtaja. Lisäksi valmistamme tuotteitamme Kiinassa ja Puolassa paikallisille markkinoille. Myyntimme on n. 20 miljoonaa euroa ja palveluksessamme on n. 170 henkilöä. Yrityksellämme on sertifioidut ISO 9001 -laatujärjestelmä ja ISO 14001 -ympäristöjärjestelmä. Lisätietoja http://www.teknoware.fi."

perjantai 23. helmikuuta 2007

Tehomet

Tehomet Oy, Kangasniemi. Tehomet on Pohjoismaiden suurin metallisten valaisinpylväiden valmistaja. Yritys on perustettu v. 1979 ja toimii Kangasniemellä. Tehometin markkina-alue kattaa Suomen lisäksi Baltian maat, Skandinavian, Venäjän ja välillisesti koko maailman.
  • Jännän näköisiä valaisimia

keskiviikko 21. helmikuuta 2007

Finnsampo

Finnsampo Oy Ltd, Jyväskylä, Jyväskylä Finnsampo Oy Ltd on teollisuutta palveleva insinööritoimisto. Toiminta kattaa
  1. kone- ja tuotantotekniikan,
  2. sähköautomaatiotekniikan ja
  3. laitos- ja prosessitekniikan alueet.
Toimistot sijaitsevat Jyväskylässä, Kokkolassa, Joensuussa, Lahdessa ja Porissa.

Bioenergia

Bioenergia on nousemassa uudelleen mielenkiinnon kohteeksi. Uusia laiteratkaisuja tehdään ja poliitikot ovat innostuneita asiasta. Ympäristöteknologian noususta toivotaan uudenlaista tukijalkaa Suomen taloudelle. Bioenergiaosaamista meillä on, mutta osaammeko viedä sitä riittävän tarmokkaasti. Pohdiskelen tätä posteissani lähiaikoina.

Valta vaihtui Jormetissa

"Outokumpulainen metalliteollisuuden yritys New-Steel Oy osti Joroislaisen Jormet Oy:n. Kauppa Joroisten suurimmasta teollisesta työnantajasta lyötiin lukkoon viime viikon torstaina neljä kuukautta kestäneiden neuvottelujen jälkeen" kertoo Joroisten Lehti. En ole lukenut tällaista lehteä koskaan aikasemmin. Mielenkiintoinen tieto joka tapauksessa sisä-Suomesta.

Puurakentaminen

Avoin puurakennusjärjestelmä perustuu pohjoisamerikkalaiseen puurakennusjärjestelmään, jolla pelkästään Yhdysvalloissa rakennetaan yli miljoona asuntoa vuosittain.

Aivan, miljoona taloa vuodessa. Meilläkin tätä on kokeiltu, mutta pientalomarkkinoita hallitsevat talotehtaat.

Järjestelmä on mukautettu Suomen olosuhteisiin ja siitä on kehitetty kaikille rakentamisen osapuolille avoin puurakentamisen tietopankki. Avoin järjestelmä mahdollistaa kaikenlaisen rakentamisen ja yksi sen paikalla rakentamisen sovellutuksista on Platform-pientalo.

Ihmettelen, miksi kiinnostus on niin vähäistä.

Avoimen puurakennusjärjestelmän mukaisia rakenneratkaisuja, suunnitteluvälineitä, valmisosia jne, hyödyntävät niin ammattimaiset kuin omatoimiset rakentajat. Järjestelmän tunnettuus ja käyttö lisääntyy koko ajan.

tiistai 20. helmikuuta 2007

Nopeat muutokset

Yritykset elävät nykyään hektisessä maailmassa. Tilanteet vaihtuvat yllättäen. Joustavan, tilantiesiin taipuvan organisaation rakentaminen on suuri haaste.

Laaturakenne

Insinööritoimisto Laaturakenne Oy, Kuopio Insinööritoimisto Laaturakenne Oy on Kuopiossa toimiva talonrakennuksen rakennesuunnittelutoimisto. Palveluun kuuluu mm.
  • talonrakennuksen rakenne- ja elementtisuunnittelu
  • teräsbetoni- ja jänneraudoitussuunnittelu
  • teräsbetoni- ja jännebetonirakenteiden lujuusanalyysit ja lausunnot
Ydinosaamine on betoni- ja betonielementtirakentamisessa.

Rakentaminen jatkuu voimakkaana

Etelä-Suomessa rakentaminen on vilkasta. Pääkaupunkiseudulla pullonkaulana on osaavan työvoiman saanti. Näen yhtenä mahdollisuutena osavalmisteiden ja komponenttien tuotannon tehostamisen muualla Suomessa.
  • aihiot
  • osavalmisteet
  • puu- ja rakennuselementit
  • teollinen tuotanto muualla ja logistiikan hallinta

Sisu Diesel

Sisu Diesel Oy, Nokia AGCO on maailman johtava maatalouskoneiden suunnittelussa, valmistuksessa, markkinoinnissa ja myynnissä. AGCO markkinoi useita tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Massey Fergusonia, Valtraa ja Fendtiä 140 maassa yli 8900 jälleenmyyjää voimin.

AGCOn kasvustrategian kulmakivinä toimivat maailmanlaajuinen monipuolisuus, useat tuotemerkit ja vahva jakeluverkosto. Painopisteemme on kärkijoukon teknologiassa ja erinomaisessa asiakaspalvelussa.

Sisu Diesel Oy on AGCOon kuuluva Pohjoismaiden johtava työkonedieselmoottoreiden valmistaja. Moottorivalmistuksellamme on 60-vuotiset perinteet. Moottoreidemme tyypillisiä käyttöalueita ovat mm.
  1. maataloustraktorit,
  2. puimurit,
  3. metsätraktorit,
  4. kaivurit,
  5. materiaalinkäsittelykoneet,
  6. merimoottorit,
  7. aggregaatit ym.
  8. työkoneet.
Sisu Diesel Valmistaa moottoreita teholuokassa 60 – 420 hv. Lisäksi yritys valmistaa vaihteistoja ja vaihteistokomponentteja sekä varavoimakoneita. Henkilöstömäärämme on noin 670.

Insinööritoimisto

Hämeenlinnalainen Insinööritoimisto Linnatek Oy on osa Comatec konsernia. Comatec on kasvava ja kehittyvä mekaniikka-, sähkö- ja automaatiosuunnittelua ja asiantuntijapalveluita tarjoava yritys, joka työllistää yli 200 henkilöä kuudella eri paikkakunnalla.
  1. Tampereella,
  2. Helsingissä,
  3. Turussa,
  4. Lahdessa,
  5. Hämeenlinnassa
Varkaudessa toimivaan konserniin kuuluu myös painelaite- ja kattilasuunnitteluun erikoistunut Insinööritoimisto Rantotek Oy. Palvelut keskittyvät liikkuviin työkoneisiin, tuotantolaitteisiin, liikennevälineisiin ja painelaite- ja kattilasuunnitteluun.

Yritys palkittiin vuonna 2006 Pirkanmaan maakunnallisella Vuoden Yrittäjä -palkinnolla. Perusteina olivat menestyminen alalla, pitkään jatkunut voimakas kasvu sekä työllistäminen.

maanantai 19. helmikuuta 2007

Pumppulohjaa

Oy Pumppulohja Ab, Nummi-pusula Oy Pumppulohja Ab on eräs Suomen johtavista vesipumppu-, pumppukoneikko- ja painesäiliövalmistajista.

Tämä osuus kiinnostaa minua: "Valmistamme, maahantuomme, huollamme ja markkinoimme haja-asutusalueen ja kunnallisen vesihuollon sekä teollisuuden pumppuja ja painesäiliöitä. Teemme myös kansainvälisille vientiyrityksille laitekokonaisuuksia, kuten instrumentoituja koneikkoja. Merkittävä osa tuotannostamme menee vientiin. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat Saukkolassa, Helsinki-Turku tien varrella."
  • Infrastruktuurihankkeet

Puun lämpökäsittely

PUUN LÄMPÖKÄSITTELYLAITOKSIA AVAIMET KÄTEEN

Stellac Oy, Mikkeli Stellac Oy on Mikkelissä toimiva teknologiatoimittaja, joka on kehittänyt puun lämpökäsittelytekniikkaa ja on alan johtavia toimijoita maailmanlaajuisesti. Stellac toimittaa puun lämpökäsittelylaitteita avaimet käteen toimituksina. Projektit suuntautuvat erityisesti
  1. Pohjois-Amerikkaan sekä
  2. Keski-Eurooppaan ja
  3. Aasian maihin.
Pohjois-Amerikan markkinan kasvua tukemaan on perustettu Stellacin tytäryhtiö Stellac Inc., joka sijaitsee Atlantassa Yhdysvalloissa. Stellac laajentaa toimintaansa:

"Liiketoiminnan nyt kasvaessa voimakkaasti haemme myyntiin ja projektien toteutukseen osaavia, projektikokemusta omaavia ja kielitaitoisia henkilöitä. Prosessilaitteisiin, lämpötekniikkaan tai puunkäsittelylaitteisiin liittyvä osaaminen yhdistettynä kansainväliseen projektikokemukseen muodostavat sopivan osaamispohjan. Englannin kielen sujuva taito on välttämätön. Tehtävät sisältävät matkustusta. Sähkö/automaatioinsinöörin, after-sales insinöörin sekä koekäyttäjän tehtävät sisältävät työskentelyä työmaalla kohdemaassa projektin vaatimusten mukaisesti."

Lämpökäsitellyn puun käyttö on ilmeisesti kasvussa. Suomalaiset yritykset ovat jo pitkään kulkeneet tämän kehityksen eturintamassa.

perjantai 16. helmikuuta 2007

Comatec

Insinööritoimisto Comatec Oy, Hämeenlinna Insinööritoimisto Linnatek Oy on osa Comatec konsernia. Comatec on kasvava ja kehittyvä mekaniikka-, sähkö- ja automaatiosuunnittelua ja asiantuntijapalveluita tarjoava yritys, joka työllistää yli 200 henkilöä kuudella eri paikkakunnalla.

Tampereella, Helsingissä, Turussa, Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Varkaudessa toimivaan konserniin kuuluu myös painelaite- ja kattilasuunnitteluun erikoistunut Insinööritoimisto Rantotek Oy.

Palvelumme keskittyvät liikkuviin työkoneisiin, tuotantolaitteisiin, liikennevälineisiin ja painelaite- ja kattilasuunnitteluun. Yrityksemme palkittiin vuonna 2006 Pirkanmaan maakunnallisella Vuoden Yrittäjä -palkinnolla. Perusteina olivat menestyminen alalla, pitkään jatkunut voimakas kasvu sekä työllistäminen.

Satmatic Oy

Satmatic Oy, Ulvila Satmatic Oy on yksi Suomen johtavista sähkö- ja automaatiotekniikan rakentajista. Olemme osa Skandinaviassa ja Baltiassa toimivaa AS Harju Elekter -konsernia. Ulvilassa ja Keravalla meitä työskentelee 75 henkeä ja koko konsernissa n. 450 alan ammattilaista.

maanantai 12. helmikuuta 2007

Evox Suomussalmella

Evox Rifa Oy, Suomussalmi. Evox Rifa on globaalisti toimiva elektroniikan passiivikomponenttien valmistaja, joka on erikoistunut elektrolyytti-, filmi- ja paperikondensaattoreihin. "Suurimmat asiakasryhmämme edustavat teollisuus-, auto- ja kulutuselektroniikkaa sekä valaisinteollisuutta. Evox Rifan vahvuus on erityisosaamista vaativien tuotteiden suunnittelu ja valmistus asiakkaiden tarpeisiin", kerrotaan nettisivuilla.

Evox Rifan -konsernin pääkonttori on Espoossa. "Meillä on maailmanlaajuinen myynti- ja jakelijaverkosto ja tuotantolaitoksemme sijaitsevat Indonesiassa, Iso-Britanniassa, Kiinassa, Ruotsissa ja Suomessa. Liikevaihdoltaan yli 85 miljoonan euron yritys on Pohjoismaiden suurin ja Euroopan viidenneksi suurin kondensaattorivalmistaja. Evox Rifan päämarkkina-alueet ovat Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Evoxrifalaisia on yhteensä noin 1300 eri puolilla maapalloa - yli puolet Aasiassa. Evox Rifa Group Oyj:n osake on noteerattu Helsingin pörssissä vuodesta 2000."

Suomussalmen tehdas on n. 280 henkilön työnantaja ja valmistaa filmi- ja paperieristeisiä kondensaattoreita. Yritys hakee lisää resursseja laatuosastolleen.

sunnuntai 11. helmikuuta 2007

Saloteam

Saloteam Oy, Salo Saloteam Oy suunnittelee ja valmistaa kokoonpanolaitteita elektroniikkateollisuudelle. Saloteamin asiakkaina ovat johtavat kansainväliset elektroniikka- teollisuuden yritykset. http://www.saloteam.fi .

Suunnittelu näissä yrityksissä tapahtuu 3D-maailmassa. Saloteam toivoo suunnittelijoiltaan aikaisempaa kokemusta CAD suunnitteluympäristöistä.

Innovaatioiden tutkimen

Asiakas on aina oikeassa, vai?

Ajattelemisen aihetta Henry Fordin suusta: ”If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses.”

Innovaatioita ei voi tutkia, ne tehdään.

lauantai 10. helmikuuta 2007

Biodiesel

Neste Oilin yhteishanke biodieseljalostamon rakentamiseksi ranskalaisen öljy-yhtiön Totalin kanssa keskeytettiin, koska investointikustannukset olivat nousemassa liian suuriksi. Nesteen biodieseljuna kulkee kuitenkin raiteillaan, ja yhtiö odottaa biodieselistä merkittävää liiketoimintaa jo ensi vuonna. Jatkossa yhtiö joutuu kuitenkin laajentamaan biopolttoaineiden raaka-ainevalikoimaa puun suuntaan.

Neste arvioi, että biodieselistä kehittyy merkittävää liiketoimintaa vuoden 2008 aikana. Kysymys biopolttoaineiden riittävyydestä askarruttaa. Neste aikoo kehittää tekniikkaa, joka laajentaa polttoainepohjaa. Puujäte ja hakkuutähteet ovat tähtäimessä. Nesteen ensimmäinen laitos käynnistyy vuonna 2008 ja toinen 2009.

Biodiesel pysynee otsikoissa. Bioenergiaan ja energiaan liittyvät asiat ovat teollisuuden kannalta tärkeitä. Keskustelu lisäydinvoimasta, kuudennesta ydinvoimalaitoksesta jatkuu. On arvioitu, että sitäkään ei tultaisi rakentamaan Loviisaan. Rahoittajat haluavat sen muualle. Loviisan kohtalo riippuu valtion rahoitusosuudesta. Ilmeisesti Fortumin markkinaosuuden ei halutan nykyistä suuremmaksi. Kilpailun turvaaminen olisi viemässä kuudetta ydinvoimalaitosta länsirannikolle.

perjantai 9. helmikuuta 2007

Erkomat Oy, Kotka

Erkomat Oy on Kotkassa vuodesta 1977 lähtien toiminut, 35 työntekijän jauheidenkäsittelyn laitteisiin erikoistunut konepajayritys. Yrityksen päätuotteet, täysin automatisoidut säkkien täyttölinjat, perustuvat omaan osaamiseen ja tekemiseen. Asiakkaita ovat vaativia teollisuusyrityksiä eri puolilla maailmaa.
  • Pakkaus
  • Logistiikka
  • Maailmanlaajuinen
  • Mielenkiintoinen yritys

keskiviikko 7. helmikuuta 2007

Okun Koneistuspalvelu Oy

Konepajakierros jatkuu: Okun Koneistuspalvelu Oy, Outokumpu. Suomalainen hienomekaniikan kärkiyritys Okun Koneistuspalvelu Oy valmistaa hienomekaanisia tarkkuusosia monen kansainvälisen suuryrityksen luotettavana yhteistyökumppanina.

ASIAKASLÄHTÖINEN TOIMINTA

Asiakaslähtöinen investoiminen toiminnan ja menetelmien kehittämiseen, koulutukseen ja moderniin teknologiaan on yrityksen jatkuvan kehittymisen perustana.
  1. Vuositasolla noin 70% tuotannosta koostuu sopimusasiakkaiden toimeksiannoista.
  2. Liiketoimintasuunnitelman mukaisesti haemme uusia asiakkuuksia monipuolisesti teollisuuden eri aloilta.
Mielenkiintoista. Olen kirjoittanut näistä asioista viime aikoina. Mitä tapahtuu suomalaiselle teknologiateollisuudelle? Ennustetaan, että 35 % konepajoista, joutuu seuraamaan suurten perässä ulkomaille. Toinen tekijä on kustannuspaineet.

Planicon Oy

Planicon Oy tuottaa suunnittelu-, tuotekehitys- ja asiantuntijapalveluita sekä näiden tukipalveluita eri alojen teollisuudelle ja insinööritoimistoille.

Luen nettisivuja: "Työskentelemme sekä omalla toimistollamme että asiakkaan tiloissa asiakkaan suunnitteluorganisaation osana. Toimitamme tarvittaessa tehokkaat työasemat ja tarvittavat ohjelmat suunnittelijoittemme käyttöön asiakkaan tiloihin."

Mitä Planicon ajattelee teknologiateollisuuden mahdollisesta siirtymisestä Venäjälle ja Aasiaan? Miten se vaikuttaa T&K palvelujen tuotantoon? Miten silloin toimitaan asiakkaiden tiloissa? Mitä asiakasläheisyys tulee merkitsemään jatkossa? Pystymmekö rakentamaan suunnittelun ja innovoinnin ideointisiltoja kaukomaihin, jotka kantavat, kestävät?

Perlos myyntiin Elcoteq asemiin

Kurssi nousee. Perlos myydään kahden vuoden kuluessa. Nokia ostaa edelleen perolksia. Mobiilijättien alihankintakuviot ovat menossa globaalitasolla uusiksi. Suomi on ulkomaalaisten ostajien kannalta sivussa. Luxemburg on lähempänä. Tehtaat ovat siirtyneet oikeisiin paikkoihin. Kohta alkaa kaupanhieronta. Kuka on huomannut muutoksia Sammossa, vaikka omistajat ja vallanpitäjät ovatkin Tanskassa (sta)?

Omistamisen pelikenttä uusiutuu. Kannattaako pelätä ulkomaista omistusta? Millä tavoin kotimainen raha olisi isänmaallisempaa? Jos olisi, ostaisimme kaikki finskit pois pörssistä kuleksimasta. Mitä hyötyä siitä olisi?

Ensto

Ensto Sekko Oy, Porvoo Ensto on sähköjärjestelmien ja -tarvikkeiden kehittämiseen, valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut kansainvälinen teollisuuskonserni ja perheyritys, jonka järjestelmät ja tuotteet ovat avainasemassa sähköenergian jakelussa ja jokapäiväisessä käytössä. Ne näkyvät kodin, julkisten tilojen ja elinkeinoelämän sähköasennuksissa, valaistusratkaisuissa ja erilaisissa huipputeknisissä säätö- ja valvontajärjestelmissä.

Porvoossa on meneillään sähköisen talotekniikan kehityshanke, jonka käynnistämisessä Enstolla on käsitykseni mukaan ollut keskeinen rooli.

Enstolaisia on noin 1400 Euroopassa ja Aasiassa - yhteensä 17 maassa. Liikevaihtoa Enstolla on noin 210 milj. euroa. Ensto haluaa olla ammattimainen ja luotettava kumppani, joka tunnetaan alan innovatiivisena kehittäjänä. Enston liiketoiminta on jaettu kolmeen alueeseen; Ensto Utility Networks, Ensto Enclosures and Components ja Ensto Building Technology. Ensto Utility Networks -liiketoiminta-alue tarjoaa järjestelmäkokonaisuuksia ja tuotepaketteja sähkönjakeluun sekä ilmassa että maan alla".

Osa Enston tuotannosta tapahtuu Virossa.

tiistai 6. helmikuuta 2007

RFID ja Intune Circuits Oy

Intune Circuits Oy, Vantaa Vantaan Kaivokselassa sijaitseva Intune Circuits Oy toimii Suomessa täysin uudella RFID-tunnisteantenniteknologia alalla ja tarjoaa Sinulle mahdollisuuden olla mukana kehittämässä ja oppimassa uusia prosesseja.

M-Real vähentää 600

Uutisissa kerrotaan, että M-Real vähentää 600 henkilöä (aloittaa YT-neuvottelut). Tämä tarkoittaa joka kymmenelle m-realilaiselle epävarmempaa tulevaisuutta kilometritehadassa.

Nordautomation

Nordautomation toimii Kristiinankaupungissa. Yritys hakee Projektipäällikköä, NORDAUTOMATION OY, Kristiinankaupunki. Nordautomation on kasvava yritys.

"Nordautomation Oy:n toiminta on kasvamassa ja laajentumassa mekaanisen puunjalostuksen laitteistojen lisäksi uusille tuotealueille. Tuotekehitystyömme on tuottanut biopolttoaineiden hyödyntämiseen entistä tehokkaampia, taloudellisimpia ja ekologisempia laiteratkaisuja. Innovaatiomme ovat herättäneet myös ulkomaista kiinnostusta. Haemme nyt kaupallisesti suuntautunutta projektipäällikköä. Etsimme kovan luokan tekijää uuden tuotesarjan projektijohtoon ja markkinointiin. Teknisen ja/tai kaupallisen koulutuksen lisäksi hankitut kokemukset vastaavista tehtävistä sekä uusien tuotteiden markkinoille tuomisesta ovat eduksi. Kansainvälisen toimintaympäristön vuoksi sujuva ruotsin ja englannin kielen taito on tarpeen."
  • Tehtävä edellyttää Office-ohjelmistojen hallintaa.
  • WWW-osoite http://www.nordautomation.fi
  • Yhteystiedot Toimitusjohtaja Pauli Ojala,
  • Puh: 06-2203500 tai 040-5512901,
  • Sähköposti: pauli.ojala(at)nordautomation.fi
  • Työpaikan osoite: Hevoshaantie 5, 64100 KRISTIINANKAUPUNKI

Turvakamera

Suomen Turvakamera Oy, Vantaa Suomen Turvakamera Oy on 1994 perustettu videovalvontatuotteiden maahantuontiin, tukkumyyntiin ja järjestelmätoimituksiin erikoistunut yritys. Suomen Turvakamera Oy on osa TELESTE Oyj konsernia.

maanantai 5. helmikuuta 2007

Mikä on hyvä CRM?

Mikä on hyvä CRM?

Maanantai, Helmikuu 5, 2007 11.18 | visualradio | Merkinnät, Digi, Helge Keitel, Web 2.0, Trenditehdas

Olen päättänyt paneutua CRM-ohjelmien saloihin ja mahdollisuuksiin pk-yrityksen näkökulmasta. Joudun ensin reivaamaan käsityksiäni crm:stä isojen firmojen ihmevehkeenä. Asenteissa on ensimmäinen muuri. Hintamielikuvani on hatara. Paljonko CRM maksaa per työpiste? Mitä on tarjolla, en tarkoita megapaketteja, entä jos firmassa ei ole 10 000 työntekijää? Jos käyttäjä pyörittää pientä IT-firmaa, konsulttitoimistoa tai sähköurakointiliikettä? Mikä silloin toimii ja mihin pienen firman rahkeet riittävät? Onko CRM-ohjelman sisäänajo ihmisen kokoinen urakka vai tarvitaanko iso integraattori avuksi? Moniko teistä on käynyt läpi siirtymisen CRM:ään? Miten pienellä on varaa? Missä kulkee raja?

KÄYTTÖLIITTYMÄ

Opiskelen asiaa. ”Käyttäjän kannalta käyttöliityntä on ohjelman tärkein osa. Ohjelman valintaa ei kuitenkin pidä tehdä vain käyttöliitynnän näennäisen helppouden tai ”seksikkyyden” perusteella. Koska asiakkuusprosessit itsessäänkin saattavat olla monimutkaisia, kuten laita on esimerkiksi sopimushallinnassa tai tilausten käsittelyssä, kuinka sitten käyttöliittymä voi näyttää helpolta, jos sen kuitenkin tulisi pystyä hoitamaan monimutkaisia työprosesseja. Pelkkä vaikutelma käyttöliitynnän helppoudesta kerro mitään ohjelman suorituskyvystä tai sen soveltuvuudesta yritykselle.”

  • Käyttöliittymä
  • Sopimusten hallinta
  • Tilausten käsittely
  • Monimutkaisten työprosessien hallinta

TYÖPROSESSIEN VIRTAVIIVAISTAMINEN

Mietin, että konsulttiyrityksen työprosessit eivät aina ole helppoja. Toiminnan joustavuus ja luovuus voi viedä mennessään. Struktuurit auttaisivat toiminnan tehostamista. Mutta, mitä tapahtuu, jäykistyykö toiminta? Väheneekö porukan vapaus? Paraneeko luovan työn tuottavuus?

JOHDONMUKAINEN KÄYTÖN LOGIIKKA

Matkani CRM:n syvyyksiin jatkuu: ”Ainoa keino hyvän käytettävyyden aikaan saamiseksi on tehdä ehdottoman johdonmukaisesti toimiva käytön logiikka. Se on johdonmukaisessa sopusoinnussa taulurakenteen kanssa. Perustietojen käsittely tapahtuu kaikissa ikkunoissa ja toiminnoissa samalla tavalla ja tiedot on hajautettu ikkunan eri sivuille aina samoja periaatteita noudattaen. Käytön perustoimintoja ovat esimerkiksi:

· tietojen syöttö, tallennus ja päivittäminen

· tietojen etsiminen, siirtäminen ja poistaminen

· taulujen välisten liitosten muodostaminen ja purkaminen

· siirtyminen toiseen ikkunaan (tauluun)

· ohjelmaan liittyvä dokumenttien hallinta

AUTTAISKO KOULUTUS?

Huomaan, tarvitsen koulutusta. Tämä saattaisi aueta seminaarissa, jossa voisin kokeilla toimivaa järjestelmää ja kysellä muilta neuvoja ja ohjeita, miten he ovat ajatelleet integroinnin omaan toimintaansa. Kamppailin samojen kysymysten kanssa InDesign – ohjelman hankinnan ollessa ajankohtainen. Koulutus avasi ohjelmaa ja pudottelin suomuja silmistä. CAD käyttäjät törmää käyttöönottovaiheessa samoihin kysymyksiin.

Mitä muuta neuvoksi? Toivottavasti en joudu alla olevan kuvan esittelemään ansaan.

Photobucket - Video and Image Hosting

Exoteriko Oy, Turku

Virtuaalimatkani jatkuu. "Exoteriko Oy, Turku, on vuonna 1994 perustettu, vaativiinkin julkisivukorjauksiin erikoistunut Turkulainen yritys. Yrityksessämme työskentelee n. 35 henkeä ja viime vuonna 2006 korjasimme pääasiassa taloyhtiöiden julkisivuja yli 7 m€. Toiminnassamme olemme pitäytyneet kotimaisessa työvoimassa ja siihen pyrimme myös jatkossa."

Mitä muuta tiedän tästä yrityksestä? Joku poikkesi tällä sivulla ja päätin kommentoida. Yritän muistella, miksi bloggasin aiheesta 5.2.2007.

Tämä liittyi Basecamp-keskusteluun, jossa mietimme kiinteistöjen arvon kehittämistä. Onneksi joku poikkesi tällä sivulla 1.5.2008 ja sain syyn tarkistaa, mitä olin aiheesta kirjoittanut.

Scanfil

Scanfil aloittaa tänään Äänekoskella YT-neuovottelut. Scanfil lopettaa myös toimintansa Oulussa. Kirjoitan aiheesta, jos jotain uutta ilmenee. Scanfil joutuu siirtämään tuotantoaa halvemman kustannusten maihin. Sievissä päämajaa pitävän yritys kohtaa saman todellisuuden kuin muut tuotantotopalveluja kännykkäfirmoille tarjoavat yritykset.

Puutalokymppi

Puutaloja Pohjanmaalta: Kauhajoen Puutalo Kymppi Oy on voimakkaassa kasvussa oleva yritys. Koti on monen asian kokonaisuus. Haluamme painottaa hyvän suunnittelun ja hyvien rakenteiden merkitystä. Rakennuksen tiiviys on tärkeä. Rakennus onkin saatava hallintaan siten, että vaipan läpi ei tapahdu vuotoja, vaan kaikki ilmanvaihto tapahtuu hallitusti ilmanvaihdon kautta.

sunnuntai 4. helmikuuta 2007

Kesla Oyj Pohjois-Karjalassa

Kesla Oyj, Kesälahti. Kesla on metsäteknologian suunnitteluun, valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut konepajakonserni. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2006 33,8 M€, josta vientitoiminnan osuus oli 66%. Vuonna 1960 perustetulla Keslalla on tuotantolaitokset
  1. Joensuussa,
  2. Kesälahdella ja
  3. Ilomantsissa, ja sen
  4. palveluksessa on noin 240 henkeä.
  5. Yhtiön osakkeet noteerataan Helsingin Pörssissä.

lauantai 3. helmikuuta 2007

MTV OY

"Teknologia-asiantuntija, MTV Oy, Helsinki", otsikoi MTV. Tehtävä koostuu MTV Median vuorovaikutteisien palveluiden (tv, internet, mobiili) kehitys-, toteutus-, tuki- ja ylläpitotehtävistä, joissa sovelletaan kehittyneitä uusia teknologioita.
  1. TV
  2. Internet
  3. Mobiili
Toteutettavat järjestelmät tuottavat vapaita, kirjautumista edellyttäviä sekä maksullisia internet- ja mobiilipalveluita. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää uusien PC-, tietoverkko- ja internet-tekniikoiden hyvää hallintaa.
  • Aivan, näinhän se menee.
Liikkuvan kuvan käsittelytekniikoiden tuntemus on myös olennaista. Tehtävässä toimitaan laajasti yhteistyössä teknologiatoimittajien, verkko-operaattoreiden, B2B asiakkaiden sekä MTV Median eri osastojen kanssa. Myös kuluttajakontakteja sisältyy tehtäviin. Toiminta on sekä projektiluonteista että vapaamuotoista itsenäistä uusien ratkaisujen ja tekniikoiden etsimistä.
  • Itsenäisiä uusia ratkaisuja
  • Liikkuvan kuvan käsittelytekniikoiden tuntemus
  • Kuluttaja on kuvassa mukana
Yhteystiedot: Antero Hoffman p. 0103005564 hannele.lappetelainen@mtv3.fi
Työpaikan osoite: Ilmalantori 2, 00033 MTV3

Tutkin näitä ilmoituksia osana työtäni. Yritän tarkentaa omaa kuvaani siitä, mihin digitalisoituvat todellisuus meitä kuljettaa. DigiTV tulee, perinteinen kuvatputki-tv on uuden edessä. Teknologia ei saanut muuttu rauhassa ilman ulkopuolisia paineita. Internet YouTube ja IPTV vaanii mörkönä globaaleissa verkoissa. Kohta jengi karkaa olohuoneen alttarin edestä työhuoneeseen ja läppärin pariin. Nuoriso on jo karannut. MainosTV:n kannalta kehitys meene outoon suuntaan. Uude kujeet on opittava.

torstai 1. helmikuuta 2007

Tukea

STT:n uutisia: “Äkillisen rakennemuutoksen alueiksi nimettiin Joensuun, Jämsän, Keuruun, Kouvolan, Lappeenrannan, Saarijärven–Viitasaaren, Vakka-Suomen sekä Etelä-Pirkanmaan seutukunnat. ”
  • Joensuu: Perlos
  • Voikkaa: UPM
  • Kuusankoski: UPM
  • Jämsä: UPM
  • Saarijärvi-Viitasaari: Efore
  • Etelä-Pirkanmaa: ?

Business Database Oy

Business DataBases Oy

Yritys on perustettu v. 1992. Yrityksen toiminta-ajatuksena on kehittää ja markkinoida liiketoiminnan laatua ja tuottavuutta edistäviä tietokantasovelluksia.

Tavoitteemme

Yrityksenä Business DataBases Oy haluaa auttaa pk-yrityksiä kehittymään kannattaviksi ja luomaan terveen pohjan mahdollisille kasvuodotuksille kehittämällä ja tarjoamalla järjestelmiä, jotka tuovat mahdollisuuden luoda tehokkaat ja virtaviivaiset liiketoimintaprosessit. Hyvät prosessit tuovat mahdollisuuden lisätä yrityksen ja liiketoiminnan:

  • laatua
  • jäljitettävyyttä
  • kontrollia
  • mitattavuutta
  • ennustettavuutta
  • johdettavuutta
  • tuottavuutta
  • kannattavuutta
  • arvoa
Olen perehtynyt tähän yritykseen ja tulen kirjoittamaan sovelluksista jatkossa.

Web 2.0 ja asiakasläheisyys

KULUTTAJAT KUNINKAITA JA KUNINGATTARIA

Olen miettinyt Web 2.0 syvintä olemusta yritysten ja asiakaskunnan välisen suhteen näkökulmasta. Olennaista on, että asiakkaat ovat lähestyneet uusia verkkosovelluksia suurina joukkoina. Laajkaistan leviäminen synnytty aktiivisen kuluttajan [user generated content]. Meillä puhutaan yritysten asiakaslähtöisyydestä. Yritykset määrittelevät vielä keskustelun henkeä ja tahtia. Amerikkalainen Web 2.0 keskustelu eroaa siltä osin, että siellä asiakkaillla on paljon suurempi, merkittävämpi rooli ja vahvempi asema. Bloggaajat ja sosiaaliset yhteisöt määrittelevät tuote+palvelu ja kuluttajan välistä suhdetta entistä suuremmassa määrin. Suomessa asiakkaat, kuluttajat ovat vielä nöyriä; emme ota kantaa puolesta ja vastaan. Emme ole tottuneet vertailevaan mainontaan. Meillä ei ole kaksipuoluejärjestelmää. Olemme ehkä kuluttajina kiltimpiä.

VERTAILEVA MAINONTA JA KULUTTAJAKESKUSTELU

Applella ja Microsoftilla, Yahoolla ja Googlella jne. on omat evankelistansa ja kannattajansa. Blogospheressä näiden [megabrändien] ja tuhansien muiden tuotteita ja palveluja verrataan ja ruoditaan surutta blogeissa ja sosiaalisissa verkoissa. Kannattajat kehuvat valintojaan sinnikkäästi. Me tyydymme vielä yritysten markkinoinnin ja PR:n tuottamiin argumentteihin. Kuluttajien suunnalta tulevat kannaottomme ovat vielä vaisumpia: emme ole puolesta, ei vastaan, me olla möllötämme, käsittelemme asioita asiapohjalta.

KETKÄ LUOVAT TRENDEJÄ?

Yritykset kehittävät tuotteita ja paveluita, mutta kuluttajat ratkaisevat, mistä tulee menestyviä ja trendikkäitä. Nokian ongelmat USA:ssa saattavat johtua siitä, että se on yrityksenä jäänyt liian etäiseksi amerikkalaisten mielestä. Se ei ole mukana keskustelussa, se on jäänyt syrjään. Kuka keskustelee Siemensistä? Sikäläisessä blogospheressä Nokian tuotekehitystä arvostetaan, mutta yritys ei vielä näy yhteisökeskustelujen keskiössä. Nokian yritysprofiilissa ja olemuksessa on suomalaiskansallista viileyttä ja etäisyyttä. Nokiaan suhtaudutaan kunniottavasti ja vieraskoreasti, se ei herätä suuria tunteita. Nokia on siisti ja asiallinen, teknisesti pätevä, suur ja näkyvä, mutta ei vielä kelpaa small talk aiheeksi.

LAAJAKAISTA SYNNYTTI WEB 2.0

Netin alkuperäiset lupaukset ovat tulleet todeksi Web 2.0 huuman synnyttämien uusien palveluiden ja ilmiöiden kautta. Vuorovaikutteisuuden tekniset mahdollisuudet ovat parantuneet, entistä suuremmat joukot osallistuvat mitä moninaisempiin keskusteluihin. Webing kautta nopeasti tunnetuksi tulleet yritykset ovat rakentaneet palveluja ja alustoja, jotka ovat saavuttaneet kuluttajien huomion. YouTube, Flickr, Google, MySpace, Facebook jne. ovat ennen kaikkea innokkaitten käyttäjien, kuluttajien, sisältötuottajien luomuksia. IRC-Galleria menestyy samalla kaavalla. Presson blogit kuuluvat tähän samaan sarjaan. Hesarin blogit. On kai näitä meillä muitakin.

  1. Asiakkaiden asema tulee vahvistumaan
  2. Asiakkaat tuovat tuotteille lisäarvon [added value]
  3. Verkkokeskustelijoina olemme vielä aloittelijoita
  4. Suhteemme yrityksiin ja palveluihin on vielä alhalta ylös
  5. Amerikassa ruohonjuuri on nousemassa yritysten yläpuolelle
  6. Yritysten on huolehdittavat brändiensä kiillosta ja profiiliensa seksikkyydestä
  7. Kuvitelkaa mielessänne Elisan, Soneran ja Finnetin tai pankkien asiakasläheisyyttä
  8. Nokiakin elää omaa elämäänsä norsunluutornissa: tarkastelemme sitä pipo kourassa
  9. Onko Fortum lähellä teitä, meitä, minua? Milloin olen keskustellut Fortumin sähköistä? Onko fortumissa seksikkyyttä?
  10. Norda? Miten kaukana se on sinusta ja minusta?
  11. K-Kaupan asiakaskortti ei ole tuonut sitä lähemmäs minua
  12. ABC? Neste? YLE? MTV? ja puolueet? Miten lähelle kansanedustajasi on tullut?

KUNNAT JA VALTIO H-VETIN KAUKANA MEISTÄ

Jokainen kunta lupaa sivuillaan asiakaslähtöistä palvelua. Moniko teistä kokee, että kunnalliset palvelut olisivat henkisellä tasolla lähellä teitä? Milloin viimeeksi bloggasit omasta terveyskeskuksestasi - puolesta tai vastaan? Tuntuu kuin lähimmät palvelut olisivat tuhansien kilometrien etäisyydellä. Ei täällä ole kunnanjohtajia eikä suuryritysten johtajia keskustelemassa. F-Securen hallituksen puheenjohtaja lienee yksi niistä harvoista, joka bloggaa ahkerasti. Poliitikoista ahkerin lienee Tuomioja. Vanhanen bloggaa. Vihreissä on enkä eniten bloggaajia. Alexander Stubb.