tiistai 21. syyskuuta 2010

Mikroduunia energiatehokkuuden lisäämiseksi

energialaitos
Päivänpaisteella pärjää Pohjolassakin kesäkuumalla, mutta yli puolet vuodesta tarvitsemme lähi- ja kaukolämpöä sekä työpaikoille että koteihin.

Energiaintensiivisellä Suomella on paljon ekoälyenergia-osaamista. Meillä ei olisi kanttia asua maassamme ilman monipuolista energiahallintaa.

Biopuolella olemme olleet hakoja metsäteollisuuden sivuvirtojen hyödyntäjänä kauan.

Uusi mahdollisuus syntyy hajautetun energian ja ympäristöteknologian keinoin Venäjällä, Kiinassa, Aasiassa, Afrikassa jne. Biomassalla pystymme tuottamaan sekä kylmää että paikallista sähköä.

Teollisuuden edustajat houkuteltava mukaan mikroduunikeskusteluun

Digital Villages valjastetaan Biokasvuympäristö -projektissa kokoavaksi voimaksi. Digitaalisuus on työkalu, jolla muut eko- ja elämyspalikat kootaan hyvää elämää tarjoavaksi kokonaisuudeksi.

Digital Villages yhdistää ihmisen kokoisen elävän kylän, joka hyödyntää hajautettua energiantuotantoa, lähiruokaa, etätyötä ja tukee mikroduunaamista energiaintensiivisyyden lisäämiseksi.

Energiaintensiivisen ja ekologisen ihanneyhteiskunnan käsikirjoitus hakee vielä täytettä aukkopaikkoihinsa. Lupasin itselleni, että kokoan harsomaista kuviota ja parsin tätä eheämmäksi uusilla mikrokommenteilla.

Hiomme iTraining, iTrading, Mikroduuni ja 5T työkaluja ja tarkoituksenamme on tulla kaapista ulos sovellusten kanssa ulkoilmoihin syksyn kuluessa.

Palaan näihin asioihin tulevien viikkojen aikana. Päivitämme nuotteja (comparing notes) ja mietimme seuraavaa siirtoa. Sydneyssä asuvan veljeni kanssa olemme tehneet pienimuotoisia testiajoja, mutta lisää näistä julkaistaan syksyn kuluessa.
Lähetä kommentti