perjantai 22. toukokuuta 2009

Rajaton oppiminen

Tieto kulkeutuu eri kanavien kautta silmiemme eteen. Kirjauduin hetki sitten Qaikuun ja löysin sieltä linkkivinkin "Rajaton Oppiminen" -blogiin ja sieltä edelleen alla olevaan Seesmic-linkkiin.

Qaikussa sain tiedon Pekka Ihanaisen kautta, joka on Rajaton Oppiminen blogin kirjoittaja.

Olen pohtinut Seesmicin käyttöä, mutta en ole vielä löytänyt parasta mahdollista käyttökulmaa itselleni.

Alla olevassa on kuitenkin hyvä esimerkki vuorovaikutteisesta harjoitteesta, jossa rajatonta oppimista käsitellään.

Andrea Vascellari on käyttänyt Seesmiciä pitkän aikaa ja ajan puute lienee ainut selitys sille, etten ole lähtenyt sen käyttäjäksi. Virtuaaliset maailmat ja -toimintakeinot ovat kiinnostavia, mutta jokaiseen huutoon ei voi lähteä mukaan, koska muuten arkityöt jäävät kaipaamaan tekijäänsä.

Idea rajattomasta oppimisesta syntyi HAAGA-HELIA ammatillisen opettajakorkeakoulun TUKEA-hankkeen projektiryhmässä loppuvuodesta 2008. Silloin tuumailtiin, mikä olisi jotenkin erilainen tai ehkä jopa uusi lähestymistapa verkko-opetukseen ja -oppimiseen - tai no, oppimiseen yleensäkin. Alla subjektiiviset muistelot tuosta alkuideoinnista. Jos ne herättävät ajatuksia, niin kommenttia vaan liikkeelle.
Rajaton oppiminen seminaarin 20.11.2009 blogi. A blog for Boundless learning seminar on 20th of November 2009 in Helsinki HAAGA-HELIA School of Vocational Teacher Education.

Tässä toinen milenkiintoinen linkki: Mobiiliteknologia tuutoroinnin tukena!


Lähetä kommentti