perjantai 15. elokuuta 2014

Tekes tuet

Yritys- ja järjestöjohtajat esittävät Tekesin rahoitusvaltuuksien leikkauksen perumista

14.8.2014

Olemme Tekesissä hyvin huolissamme pk-yritysten menestymisen edellytyksistä, jos valtiovarainministeriön talousarvioehdotuksessa esitetty 70 miljoonan euron leikkaus tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan tarkoitettuihin Tekesin avustusvaltuuksiin toteutuu.

Se merkitsisi takapakkia Suomen kilpailukyvylle ja kasvulle. Talousarvioehdotuksessa Tekesin lainamuotoiset rahoitusvaltuudet vuodelle 2015 pysyisivät samoina kuin tänä vuonna. Lainavaltuuksia korotettiin tälle vuodelle 60 miljoonalla eurolla.

Suunnitellut leikkaukset merkitsisivät, että noin 200 pk-yritysten projektia jäisi ilman Tekesin rahoitusta.  Näistä projekteista olisi Tekesin rahoituksen keskimääräisellä vaikutuksella ollut odotettavissa noin 400 miljoonan euron vuotuinen liikevaihto, joka yrityksiltä nyt uhkaa jäädä saamatta.

Yli 60 yritys- ja järjestöjohtajaa esittävät alla olevassa ponnessa, että valtiovarainministeriö vetää takaisin ehdotuksen Tekesin rahoitusvaltuuksien leikkauksista

http://www.tekes.fi/nyt/uutiset-2014/yritys--ja-jarjestojohtajat-esittavat-tekesin-rahoitusvaltuuksien-leikkauksen-perumista/

Lähetä kommentti