tiistai 2. lokakuuta 2012

Mikroduuni muuttuu Mikroverkostoksi

20120915_120519

Päätimme tänä kesänä Madridissa viestintäkanaviemme uudistamisesta. Tänään vuoroon tuli “mikroduuni”, jonka päätimme muuttaa mikroverkostoksi.

Mikroduuni viitaa yksittäiseen ja pienimuotoiseen tekoon. Harva homma onnistuu yhteiskunnassamme sooloilemalla; yksin yrittäen.

Tehdään yhdessä, porukalla, joukkuehenkeä ja joukkoälyä hyödyntäen.

Mikroverkoston englanninkielisenä nimenä on jatkossa MICRONETWORKS.  Saamme näillä muutoksilla ja sisältötarkennuksilla selkeyttä ja ryhtiä viestintäkanaviimme. Tarkennuksia ja täsmennyksiä tarvitaan: tämä työ on ollut vireillä 2000-luvun alusta alkaen.

Teemme jatkossa työtä joukkueina, joissa joskus on mukana muutama ja parhaimmillaan kymmeniä tai satoja osaajia eri puolilla maailmaa. Nostan tässä seuraavaksi muutoskohteeksi englanninkielisen BIOTECHTOUCH –blogin, jonka kehittämiseen tartumme teollisuusmikrobiologi Juha Mentun kanssa.

Sen jälkeen muodonmuutos ulottuu Meditech –blogeihin, jotka ovat jääneet hiukan irrallisiksi ajelehtimaan. Tarvitsemme uutta ja ryhdikästä sisältöä.

Muutostyön protopajana toimii Wiirilä Werkossa Wiikoittain, jossa kokeillaan ja keksitään, isketään kirvestä kiveen, törmäillään ja tehdään virheitä virheen perään oppiaksemme uutta. Lukuisten henkisten kynnysten ja raja-aitojen ylittäminen on välillä tuskallista ja turhauttavaakin, mutta mikään ei muutu hetkessä saati ilman vaivaa, verta, hikeä ja kyyneleitä.

Näin se menee!

Lähetä kommentti