lauantai 28. toukokuuta 2011

Uutisankkurina Sotkamon “kirkolla”

Ohjaan kirjoitukseni Mikroduuni-blogiin, kun sitä ei voinut julkaista Sometussa. Joku “herja” esti julkaisemisen. En muuta sisältöä, ehkä copy-paste Microduunista siirtyy Sometuun ajallaan. Kokeilen samalla, miltä kuva näyttää blogin oikealla laidalla.

may27_2011 076Vuosi on vierähtänyt siitä, kun käynnistimme muuton Loviisasta Sotkamoon ja tuhannet mikroduunit ovat syöneet liikenevän energian ja blogausajan, mutta täältä tullaan uusiutunein voimin ja ajatuksin.

Olen pohtinut, mistä kirjoittaisin tulevaisuudessa ja millaisiin sosiaalisiin rientoihin ehdin osallistua. Qaiku, Facebook, Sometu ja Twitter saavat pääosan ajastani. Tulen blogeissani kirjoittamaan muun muassa Sotkamosta, kaivosteollisuudesta, energiantuotannosta, biotaloudesta, prosessiteollisuuden mittauksista ja ympäristönsuojeluteknologiasta.

Tapoihini kuuluu harhautuminen uusiin maisemiin, joten linjavalintani ovat suuntaa antavia ja puolen vuoden kuluttua kyydissä on muitakin aiheita. Sometussa minua kiinnostaa oppimisen teorioiden soveltaminen oppiviin organisaatioihin ja teknologiayritysten osaamisensiirtoon.

Suomalainen teknologiateollisuus menetti laman aikana 40 000 työpaikkaa. Tämän kestävyysvajeen korjaamiseen mielessäni on innovaatiojunailun jatkaminen. Qaiku on kätevä ideoiden valmistelufoorumi, mutta blogit mahdollistavat teemojen syvällisemmän pohdiskelun.

Hyödynnän Sometu-blogeissa Windows Live Writer –ohjelmaa, jossa on kivoja featureita. Tämä on ensimmäinen laatuaan WLW:ltä Sometuun. Tarkistan hetken kuluttua, tuliko viesti perille toivotulla tavalla.

Kevätterveisin

Helge

Lähetä kommentti