perjantai 16. huhtikuuta 2010

Mikrotason verkottuminen ja mikroduuni

050420101310Mikroduuni hakee vielä muotoaan. Mikrotason ja paikallistason verkottuminen on osa ratkaisua. Kuntien sisäiset voimavarat eivät ulotu pienten asioiden hoitamiseen.

Mikroduuni tarttuu tehtäviin, jotka eivät mahdu nykyiseen käsitykseen pätkä- ja osa-aikatöistä. Maailmassa on tarjolla ziljoonasti mikroduunia, jonka systemaattiseen hoitamiseen ei nykyään ole toimivia organisaatiomalleja.

Työn teettäminen on tehtävä entistä helpommaksi ja joustavammaksi. Meidän on päästävä irti suuryritysajattelusta. Mikroduuni ei vaadi suuria investointeja. On vain huolehdittava siitä, että tarpeet ja tekijät kohtaavat luottamusta herättävällä tavalla.

Tilaaminen, maksaminen, työnantajamaksut, verotus yms. tehtävä helpoksi. Organisaatio vastaa vakuutuksista ja työsuhdeturvasta, jos se on tarpeen. Moni ehkä haluaa tehdä vain rajatusti mikroduunia; mahdottomia tulovirtoja ei tavoitella. Ehkä mikroduunilla hankitaan jotain lisää arkeen: matka turistikohteeseen, uusi tietokone, polkupyörä tai työkaluja uusia mikroduunien tekemiseen.

Lähetä kommentti