sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Medikro Oy Kuopion 2007 yrittäjäpalkinto

Kuopion kaupunki: " Kuopion kaupungin vuoden 2007 yrittäjäpalkinto Medikro Oy:lle (12.12.2007). Kuopion kaupunginhallitus on kokouksessaan 3.12.2007 päättänyt myöntää vuoden 2007 yrittäjäpalkinnon Medikro Oy:lle.

Helge: Onneksi olkoon! Hieno saavutus.

Medikro Oy on lääketieteellisten mittalaitteiden valmistaja, jonka päätuote on PC-pohjainen spirometri. Spirometri on keuhkojen toimintakyvyn arviointiin tarkoitettu mittalaite, jota käytetään mm. astman ja keuhkoahtaumataudin diagnostiikassa ja seurannassa. Spirometrivalmistajana Medikro Oy on Pohjoismaiden ainoa ja yksi suurimpia Euroopassa. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna (2006) 1 900 000 euroa ja tämän vuoden budjetti on 2 200 000 euroa. Yritys työllistää noin 18 työntekijää. Yrityksen perustaja ja pääomistaja on toimitusjohtaja Mikko Eloranta. Medikro Oy täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Helge: Muistan Medikron 80-luvun puolivälin jälkeen. Muutimme 1989 Ranskaan. Olin viimeksi yhteydessä Medikroon 2000-luvun puolivälissä.

Medikro Oy:n menestys perustuu pitkäjänteiseen tuotekehitystyöhön sekä fysiologisen mittausprosessi- ja instrumentointiosaamisen kehittämiseen. Kilpailukyvyn kannalta olennainen asia on ollut myös uusien tuotantomenetelmien kehittäminen ja ammattitaitoinen henkilökunta. Varsinainen kasvu on syntynyt yhteistyössä kansainvälisillä markkinoilla toimivien jakelijoiden kanssa. Yritys valmistaa spirometrejä myös teollisten asiakkaittensa, esim. Welch Allyn, tuotemerkkiin. Liikevaihdosta 70 % tulee kansainvälisestä liiketoiminnasta. Tuotantoa on ulkoistettu usealle kotimaiselle tehtaalle. Tuotekehityksestä, laadunvalvonnasta ja markkinoinnista vastaa Kuopion päätoimipiste. Tytäryhtiöt vastaavat näkyvyydestä Saksan ja USA:n markkinoilla. Espanjassa yhtiöllä on asiamiestoimisto, jota ollaan perustamassa myös Ranskaan ja Italiaan.

Helge: Kansainvälistyminen...70 % liikevaihdosta kansainvälisiltä markkinoilta...

Medikro Oy toimii omissa tiloissa Kuopion Kelloniemessä. Spirometrien voimakkaan kysynnän vuoksi tilat ovat käymässä pieniksi hiljattain valmistuneesta laajennuksesta huolimatta. Harkitsemme parhaillaan uusia mahdollisuuksia toiminnan laajentumiselle, toteaa tj. Mikko Eloranta. Sijainti Kuopiossa on ideaalinen kasvavan terveysteknologian lisätessä alueen houkuttelevuutta osaavalle henkilökunnalle ja yhteistyöyrityksille. Medikro Oy:n luottotietoluokitus on AA+. Vain 10%:lla suomalaisyrityksistä on paras (AAA) tai toiseksi paras (AA+) luokitus.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Mikko Eloranta, Medikro Oy, puh. 044 777 7021
Elinkeinojohtaja Heikki Ryynänen, puh. 044 718 2151

Helge: Hieno saavutus, pitkäjänteinen työskentely tuottaa tulosta. Luin tänään vanhaa "Life Science & Health Care" julkaisua vuodelta 2001 ja siinä kerrottiin Medikrosta "established in 1977". Näin vuodet kuluvat. Yritys on yli kolmenkymmenen vuoden ikäinen. Vuoden 2001 High Technology in Finland julkaisussa kerrottiin, että "Products distributed in 25 countries around the world throug a network of authorised distributors". Mitä uutta on tapahtunut seitsemässä vuodessa?Lähetä kommentti