keskiviikko 19. joulukuuta 2007

Tietoviikko: CIO, dokumentti

Tietoviikko: CIO, dokumentti: "Real world web

Alati kehittyvä kaiken kattava verkottumismahdollisuus yhdessä riittävän kaistanleveyden kanssa on toteuttamassa sen, mitä analyytikot kutsuvat Real world webiksi. Ilmiö kartuttaa kaikkialla olevaa tietoverkottumista mahdollistamalla paikka-, esine- tai ihmiskeskeisen - siis hyvin kontekstuaalisen - tiedon välittömän saannin.

Esimerkki: Japanilainen turisti kuvaa Risto Rytin Suuri aika '-monumenttia' Töölössä ja saa monimediahäristimeensä välittömästi teoksen historiadataa eikä luule sitä enää kiipeilytelineeksi.

Sosiaaliset ohjelmistot

Pod- ja videocastien tyyppiset sosiaaliset ilmiöt, blogit, wikit, ja kaikenlaiset sosiaalisen verkostoitumisen välineet, joita web 2.0:ksi nimitetään, muuttavat ihmisten tapaa kommunikoida, olivatpa he työssä tai vapaalla.

Clearleyn mukaan tämä kaikki on tavattomasti rikastanut ihmisten sähköistä verkottumista verrattuna sähköposti- ja yrityskeskeisten ryhmätyövälineiden aikaan.

Näiden työkalujen tehokkuus suuryrityskäytössä vaihtelee, eivätkä kaikki niistä ole lupaavuudestaan huolimatta vielä kehittyneet sille tasolle, että niistä olisi todellista hyötyä yrityskäytössä.

Gartnerin mukaan wikit ovat oikeissa käsissä lisäarvoistavia ja kaikkiaa"
Lähetä kommentti