torstai 30. elokuuta 2007

Tietoviikko: PK, dokumentti

Tietoviikko: PK, dokumentti: "Vienti vie tuotekehityksen rahat [Tiina Siltala 29.8.2007, 16:47] Jyrki Kontio Kymmenettä kertaa tehty Ohjelmistoyrityskartoitus 2007 -tutkimus kertoo hyviä uutisia. Ohjelmistoyritysten prioriteetit ovat kuitenkin nurin niskoin.

Suomalaiset ohjelmistotuoteyritykset ovat Teknillisen korkeakoulun Ohjelmistoliiketoiminnan laboratorion professori Jyrki Kontion mukaan kilpailukykyisempiä kuin koskaan. Ne ovat kuitenkin myös suuren haasteen edessä. Miten pysyä maailman kehityksen kelkassa, kun konvergenssi, mobiilius ja verkostoituminen lisääntyvät?

"Ohjelmistotuoteyritysten täytyy kasvaa. Kun kyse on ohjelmistoista, se tapahtuu vain kansainvälistymällä. Nyt pitää panna paukkuja toimialan kasvuun ja toimintaolosuhteiden parantamiseen. On satsattava todellisiin menestyjiin", hän sanoo.

Vaatimaton maailmanvalloittaja Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon tänä vuonna pokanneessa Movialissakin kaupallistamisen vaatimukset ovat toimitusjohtaja Jari Ala-Ruonan mukaan nakertaneet tutkimus- ja tuotekehitysinvestointien suhteellista osuutta.

Ensimmäiset neljä elinvuottaan yhtiö pärjäsi omin voimin ilman ulkopuolista rahoitusta, mutta viime kesäkuussa se sai pääomasijoituksen Capmanilta. 'Me emme alussa tienneet, miten markkinat lähtevät vetämään."
Lähetä kommentti