tiistai 19. kesäkuuta 2007

Tekniikka&Talous: Älyä liikenteeseen

Tekniikka&Talous: Älyä liikenteeseen: "Suomen joukkoliikenteestä 40 prosenttia ajetaan Helsingissä. Koko pääkaupunkiseutu mukaan lukien määrä nousee 60 prosenttiin. 310 miljoonaa matkustajaa vuodessa ja pahenevat ruuhkapiikit pakottavat pääkaupungin miettimään, miten liikenne hoidetaan tehokkaasti. Liikennetelematiikka elää murrosta, jota aikaisemmin ei ole koettu.

Kehitystyö tiivistyy vuosiin 2009 - 2014, jolloin pääkaupunkiseudulla toteutuu mittava, kymmenien miljoonien eurojen investoinnit vaativa lippu- ja informaatiojärjestelmäuudistus.

Uudet matkakortit mahdollistavat seutuliikenteen rajattoman laajentamisen. Tariffeja voidaan muokata esimerkiksi matkan pituuden tai vyöhykkeiden mukaan. Korttien kustannuksetkin ovat vain 15 prosenttia aikaisemmasta.

Liikennevaloetuus sai Taiwanin liikenneministerin vierailemaan touko-kesäkuun vaihteessa Helsingin kaupungin liikennelaitoksella. Helmiksi kutsuttu matkustajainformaatiojärjestelmä on jo kymmenen vuotta vanha, mutta kiinnostaa Suomen rajojen ulkopuolellakin.

Periaate on yksinkertainen: liikennevalot saavat tiedon lähestyvästä ajoneuvosta ja sille pyritään järjestämään vihreä valo. Liikennevaloetuus lyhentää matka-aikoja ja tehostaa aikataulusuunnittelua."
Lähetä kommentti