lauantai 24. kesäkuuta 2006

Parhaat mökit Kainuusta

Paras juhannusmökkien valikoima on tällä hetkellä Lapissa ja Kainuussa. Eilen Sotkamon City-marketissa jonoto olivat yhtä pitkiä kuin Neuvostoliitossa aikoinaan. Turisteja oli pilvin pimein, parkkipaikkaa joutui kirkonkylän keskustasta hakemalla hakea. Ostimme kukkia Käpy selän alla Kirsti Wallasvaaralta, joka on toiminut kukkakauppiaana Sotkamon torilla pitkän aikaa.

Etelä-Suomessa mökit ovat kiven takana. Pohjoisessa mattimyöhäisellä on vielä pieni mahdollisuus. Neljän päivän mökkijuhannuksen hinnat pyörivät 400 euron molemmin puolin. Hitataso näyttää asettuneen 100 euroa per vuorokausi tasolle. Suosituin mökki sijaitsee järven rannalla ja sisältää omakotitalovarustuksen.

Suosituimpia kohteita ovat merenrantapaikat, Etelä-Suomen järvialueet sekä Järvi-Suomi. Juhannuksenviettopaikan voi löytää netistä. Vapaana on vielä kohteita, jotka eivät ole aivan veden äärellä. Järvenrantakohteet ovat vuodesta toiseen varattuja. Viittä vaille juhannusta monet innokkaat mökkeilijät soittelevat peruutuspaikkojen perään, mutta parhaimmilla paikoilla tarjolla on vain "ei oota".
Lähetä kommentti