sunnuntai 15. elokuuta 2004

Bamberg

Bambergin kaupungissa yhdeksän olutpanimoa. Olutpuutarhoissa voi maistella eri lajikkeita ja tutustua Brezel vesirinkeleihin. Keskustelemme viikon teemoista. Saan paikan Stamitischista. Pitäisikö meidän varata aikaa osallistuaksemme Oktoberfestiin Munchenissä? Tapahtuma vetää seitsemän miljoonaa turistia vuosittain. Voisimme asua Bambergissa ja ajaa Muncheniin junalla.
Weisswurstit tirisevät pannulla ja lautaselleni annostellaan Kartoffelsalatia, tarjoilijat kantavat sylin täydeltä litran vetoisia oluttuoppeja. Bayerilaiset naiset pukeutuvat perinteisiin vaatteisiin ja nuorten miesten keskuudessa nahkahousut ovat jälleen muodissa.
Myös Suomeesa perinteiset arvot ovat nousseet kunniaan. Nuoret luottavat siihen, että koulutus takaa hyvän ammatin ja vakaan toimeentulon. Uskoa tulevaisuuteen osoittaa myös asuntoluottojen suuri kysyntä. Teollisuus investoi ulkomaille ja siirtää tuotantoa Kiinaan ja muihin halpatuotantomaihin. Rahaa jää rakentamiseen ja kulutukseen. Teollisuuden vientikin on piristynyt sekä Suomessa että Ruotsissa.
Lähetä kommentti