maanantai 13. heinäkuuta 2015

Stora Enso vahistaa massiivisten puuelementtien tarjontaa

warkaus_tilaus

Metsäyhtiö Stora Enson varkauden tehtaat perustaa uuden puisten rakennuskomponenttien tuotantolinjan. Yhtiö investoi Varkauteen 43 miljoonaa euroa. LVL-tehdas tulee työllistämään täydessä käynnissä noin 80 henkilöä.

“Investointi on merkittävä osoitus metsäteollisuuden uudistumisesta”, Stora Enson paikallisjohtaja Jarkko Tenhonen toteaa tyytyväisenä.

LVL-viilupuulinja tulee sijoittumaan vanhoihin, vapautuneisiin tiloihin. Uuden tuotantolinjan käyttöön otetaan entinen kuumahierrelaitos, paperikone 4:n halli ja paperivarasto.

Kevään, kesän ja syksyn aikana tehdään hankkeen vaatimia rakennusteknisiä ja liitäntätöitä. Konelinjan laiteasennukset alkavat  vuoden vaihteesa. Tavoitteena on saada tuotannollinen toiminta käyntiin vuoden 2016 toisen vuosineljänneksen aikana.

  • Investointi lisää tukkipuun käyttöä
  • Linjan vuosikapasiteetti on 100 000 kuutiometriä LVL-viilupuuta

Rakennuskomponenttien tuotantolinja käyttää raaka-aineenaan kuusi- ja koivutukkia. Tuotantoon tarvitaan vuosittain noin 250 000 kuutiota puuta. Tällä lisätään Suomen luontaista puun käyttöä. Etuna on puunhankinnan synergia sellu- ja kartonkituotannon kanssa.

LVL-viilupuun etuja on raaka-aineen käyttötehokkuus, räätälöitävyys ja lujuus. Painoonsa nähden materiaali on lujempaa kuin teräs.

Jatkotuotannossa materiaalia käytetään rakennusteollisuudessa, lujuutta vaativissa rakennuskomponenteissa ja –elementeissä. Peruskomponenteista rakennetaan mm. isoja seinäelementtejä, lattia- ja kattoelementtejä, välikattoelementtejä tai pilareita ja palkkeja.

nordastoratilaus

Lähetä kommentti