lauantai 29. marraskuuta 2014

Sotkamo Kajaani Tornio Pajala Kiiruna Narvik Trondheim

narvik

Talvivaarasta riippuvaiset kainuulaisyritykset tarvitsevat uusia asiakkaita muilta kaivosalueilta Suomesta ja Pohjoismaista.

Wikipdia kertoo Talvivaaran kehityksestä! Monimietallikaivoksen tulevaisuudesta spekuloidaan.

Ruostumattoman teräksen valmistus taitaa olla ruotsalaisten omistuksessa, elikkä kaivos tullaan ehkä järjestämään suomalais-ruotsalais-saksalais omistukseen. Venäläisomisteinen Norilsk Nickel on myös kuvioissa mukana.

Neljä ministeriä Sotkamossa 14.11.2014

Neljä ministeriä poikkesi Talvivaarassa marraskuussa. Valtion rahaa on luvattu äkillisen rakennemuutoksen torjumiseksi.

Pääministeri Alexander Stubb (kok), elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok), ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) sekä työministeri Lauri Ihalainen (sd) vierailevat Talvivaara Sotkamo Oy:n kaivoksella Sotkamossa perjantaina iltapäivällä.

Ministerit kiertävät kaivoksen alueella sekä tapaavat kaivoksen henkilöstön ja konkurssipesän edustajia. Lisäksi he tapaavat te- ja ely-keskusten, Sotkamon kunnan ja Kajaanin kaupungin sekä Kainuun liiton virkamiehiä.

ÄRM-rahaa lupaili mm. työministeri Lauri Ihalainen Talvivaarassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa perjantaina 14.11.2014.

Jos Kainuun TE-toimiston resurssit eivät riitä asioiden hoitamiseen, niin Ihalaisen mukaan “annetaan heille lisää resursseja”.

Kainuulaisten yritysten kannattaa nyt nälkäisinä hakeutua myös uusiin kohteisiin, joissa miehille, naisille, koneille, laitteille ja keksinnöille on kysyntää.

Meidän ei pidä jäädä tuuleen ja tuiskuun makaamaan; ÄRMiä tulee ja tarjolla olevaa kaivos- ja kuljetusalan osaamista tarvitaan myös muualla.

Talvivaarana negatiivinen julkisuus

Kirottu kaivos -kirja mukaan Talvivaaran todellinen ongelma on ollut kaivosyhtiön ympäristöongelmien paisuttelusta aiheutunut talouskatastrofi. (Kaleva)

Kaksi vuotta sitten tapahtunutta sakka-altaan vuotoa kirjan kirjoittaja Marko Erola ei pidä Suomessa ennennäkemättömänä ympäristökatastrofina, vaikka se sellaiseksi ehdittiin julistaa.

Erola pitää suurempana katastrofina sitä, että 80 000 ihmistä on menettänyt rahansa kuin että Talvivaaran jätevesiä olisi laskettu hänen mukaansa muutaman entuudestaan suolaisen pikkujärveen.

Kirjailija korostaa läpi teoksen, että Talvivaarassa on ratkaistu kaikki ne ongelmat, joita sen eteen on tullut.

Lähetä kommentti