keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Käytämme entistä enemmän erilaisia viestintälaitteita

Osallistuin tänään Kajaanin Bio Rexissä pk-yritysten Pilvipalveluseminaariin. Organisaattoreista muistan Kainuun Edun ja Kajaani DC Clusterin. Tilaisuus alkoi kello 08 ja päättyi 12:00. Luennoitsijat olivat paikallisia.

Asiaa oli paljon, mutta tulevaisuudessa kaipaisin hiukan lisää konkretiaa. Pilvi-ideoita pyöritetään edelleen liiaksi konesalikonseptien ehdoilla. Ei oikein aukene, mitä voisimme ostaa paikallisilta toimijoilta. Onko mitään myytävää? Mitä se maksaa? Miten se erottuu muusta tarjonnasta?

KajaaniDC

Kuva: Helge V. Keitel, KK-Net Ky, Kajaani (29.5.2013)

Markus Leinonen Kajaani DC Clusterista esitteli Yritysten pilvipalveluiden kehittämistä sekä Foreg –palvelupajaa. Tivit on tässä hommassa mukana.

Kajaanin innostumisen ymmärrän Renforsin rannassa olevien konesalien ja tietokonekapasiteetin kautta. Sain sen käsityksen, että konesalitoiminta laajenee edelleen. Uusi tulokkaita on tulossa. Paikalliset toimijat korostavat palvelujen suunnittelua osana aluetalouden kehitystä.

PK-yritysten ICT-ympäristöjen kehitystä ohjaavana trendinä on mobiliteetin lisääntyminen. Kannettavat tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet lisäävät yritysten ja yksityisen liikkuvaa tietotekniikan käyttöä. Teemme töitä “ubikisti” ja haluamme päästä vaivattomasti nettiin ajasta ja paikasta riippumatta.

  • liikuteltavat datamäärät kasvavat hurjaa vauhtia
  • liikkuville duunareille taataan tietoturvallinen pääsy työpaikkansa sovelluksiin ja dataan
  • pilven nurkasta noukimme tarvittavat sovellusympäristöt käyttöömme.

Asiakkaat ovat entistä halukkaampia ostamaan tarvitsemansa palvelinkapasiteetin ja konesalipalvelunsa erikoistuneilta palvelujen tuottajilta. Ostamme myös pilvessä pyöriviä sovelluksia liiketoiminnan ohjaukseen ja arjen hallintaan.

KK-Netissäkin on käytetty pilvipalveluja vuosia. Emme aina tule edes ajatelleeksi, mistä maasta tai konesalit sovellukset tupsahtavat päätelaitteisiimme.

Lähetä kommentti