keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Mikroduunin ja pienten asioiden mittaamisen yhdistäminen

helgepuhuu Mikroduunin ei tarvitse rajoittua pienten pätkä- ja paskaduunien tekemiseen. Yritän parhaillaan hyödyntää mikroanalyysiä ja –ajattelua ohuissa rajapinnoissa tapahtuviin automaattisiin, hallitsemattomiin ja vaikeasti ymmärrettäviin tapahtumiin.

Bioenergia ja ympäristönsuojelu tarjoaa loputtoman määrän tiukkoja mikrotilanteita, joista ei aina selviä edes nanoteknologialla.

Rajapinnoissa esiintyvä ongelmanratkaisu edellyttää usein kellontarkkaa käsityöläisyyttä ja sitäkin terävämpää oivaltamista.

Ongelmanratkaisija jumiutuu helposti vaikeissa tilanteissa lohtua antaviin yläkäsitteisiin. Strategioiden ja visioiden kanssa painiskelu tuntuu helpommalta kuin pienten mikroskooppisten ongelmien kohtaaminen.

Elefantin ampumisesta ei ole hyötyä, jos vaikeutena on maastokengässä hiertävä hiekanjyvänen. Tiikerinmetsästys on ajanhukkaa, jos kirppujen torjuntaan pitäisi panostaa. Mikroanalyysi auttaa oikeiden mittasuhteiden löytämisessä. Kaikki suuri ei ole kaunista, pienistä puroista yrityksetkin rakentavat kannattavuutensa.

Yritän tällä kirjoituksella ohjata mikroduunin tulkintaa uusiin sovelluksiin. Työ on kesken, mutta aasinsiltoja pitää silti rakentaa. Juuri nyt hyvät neuvot ovat kullanarvoisia. Lisää tästä aiheesta myöhemmin.

Lähetä kommentti