torstai 25. marraskuuta 2010

Mikroduunilla Mikrokouluja Maailmalle

august31_2010 088 Olemme pohtineet, tutkineet ja soveltaneet #mikroduuni käsitettä omissa "labroissamme" ja havaintona mm etäältä organisoitavan mikrotyön ytimekkään tunneviestinnän kehittäminen. Tehtäväkuvaukset selkeitä ja visuaalisia.

Olen testannut facebookin kommenttiruudun riittävyyttä, kun keskusteluyhteys syntyy. Nettikansan Yammerissa koskettelimme joukkomikroduunin käyttöä: tulevaisuuden mikro-organisaatiossa voi olla kymmeniä tuhansia osaajia eri puolilta maailmaa.

Olisi huikean hienoa ja kiehtovaa kehittää high-tech mikrokouluja vientituotteiksi kehitysmaihin. Näen silmissäni, miltä modulaarinen koulukokonaisuus näyttäisi #digitalvillages laajennuksilla.

Nokian päätelaitteita kokonaisuudessa mukana. Ajattelen kohdealueiden oppilaiden motivointia ja opetuksen virtuaalisia tiikerihyppyjä.

Mikroduuni on tapa organisoida erittäin suuria tehtäviä (tietotyön osittaminen ja verkottunut tuotantorakenne).

Kansakunnallamme on toimintavalmis muutaman sadan ihmisen qaikulais-iskujoukko, joka pystyisi viemään suuria muutoksia #iTraining metodeilla käytäntöön.

Tarjolla on hyvinvointivaltion vientiversio, joka voidaan sijoittaa konttiin ja pystyttää nopean toiminnan joukoilta omaksuttavilla keinoilla nopeasti.

Energiantuotantokin sopii kokonaisuuteen. Mutta on kansallamme malltia ja tahtoa vaurastua palvelu- ja osaamisviennillä. On aika irtautua mikromanageeravasta mikroajattelusta. Voimme tehdä isoja asioita, jos usko toivo ja pakkaus saadaan #innovaatiojunaan.

Yksin ja erillään olemme heikkoja, mutta tuhannet mikroduunaajat yhdessä voivat toteuttaa uuden #Suomi2 ihmeen.

Lähetä kommentti