sunnuntai 22. elokuuta 2010

Mikroduunikeräilijä

Mainos kertoo Saunalahden vähennyslaskukoneesta. Luontodokumentista poimin pienet eläimet mikroduunitekijöinä.

Verratkaamme mikrobien ja virusten uurastukseen. Muurahaiset ja mehiläiset kuuluvat samaan porukkaan.

Eläimet eivät käytä tietsikoita, kännyköitä tai iPadeja kommunikoidakseen tarjolla olevista tehtävistä. Heillä on valmiit yheisölliset toimintamallit.

Kuvallin tarjontamalli saattaisi toimia Flickr avulla. Miksei mikroduunia voi jakaa spotify kaltaisella syöttölaitteella? Onhan näissä teoksen virtausmalli valmiina.

Monimuotoista galleriainstallaatiota ei tarvitse rakentaa uusiksi joka helkkarin maakuntaan, kunnista ja kylistä puhumattakaan. Suuritöiset ja kunnianhimoiset tietopankit nielevät liian paljon koodausaikaa.

Tehtävälevittäjän tekeminen kestäisi neljä vuotta. Se valmistuisi juuri ennen seuraavaa lamaa. Eikä se olisi ensimmäisten joukossa maailmassa.

Tarve on nyt. Valmis iltapäiväkahvin jälkeen. Simpukankerääjä, puolukanpoimija, sienestäjä, remonttimies, rappari, räppäri, maalari ja riksankuljettaja voivat kuvata suojaamattomia viestejä tilanteista, joissa eivät ole liian kameratietoisia.

Matka mikroduuniin ei ole maantieteellisesti merkittävä, mutta sen on pakki sukeltaa jokaisen tehtävän merkitykseen nopeasti ja tarkasti.
Lähetä kommentti