perjantai 14. toukokuuta 2010

Blogit, Some ja Estradiperformanssit

maj11_2010 166 Etsimme suomalaisia teknologiayrityksiä, joka lähestyvät blogosfääriä ja sosiaalista mediaa ennakkoluulottomasti.

Lavaesiintymisillä seminaareissa, sosiaalisen median ja vuorovaikutteisen viestinnän yhteispelillä edistämme viennin ja teknologian kehitystä kustannustehokkaasti.

Blogi + some + estradiperformansseilla suuntaamme Pohjoismaihin ja Baltiaan. Tallinn BlogFest 2010 tilaisuus sattui sopivasti kesäkauden alkua.

Toimiva SoMe-strategia löytyy harvalta yritykseltä. Alla toimintamme kolme painopistealuetta:

 1. Uusiutuva energian (bioenergia, tuulivoima, biotalous)
 2. Hyvinvointiteknologia ja palvelujen kehittäminen
 3. Matkailu, aluetalous ja tulevaisuuden kauppa (Future Store, iTrading, iTraining)

Digitaalista jalanjälkeä syntyy suomeksi, englanniksi, ruotsiksi.   Hyvillä avauksilla viestit leviävät verkossa Pohjoismaista Baltiaan ja Euroopasta Globaalille kohdeyleisölle.

Eestin kehitysrahaston Kasvuvisio 2010 – 2018 antaa taustatietoa

Puhun 25.5.2010 Tallinn BlogFest –tilaisuudessa Olümpia Hotellissa sosiaalisen median ja Internetin hyödyntämisestä Business to Business ja Business to Consumer kaupankäynnissä sekä siitä, miten Eestin ja Suomen välistä teknistaloudellista yhteistyötä syvennetään digitaalisia työkaluilla ja uusilla työtavoilla.

Vabariigi President hr T.H. Ilves Arengufoorumil, 6. mail 2010 puhui Eesti Kasvuvisioon tilaisuudessa. Tapahtumaan osallistui myös yliasiamies Mikko Kosonen Sitrasta (pdf-esitys löytyy linkin takaa).

Nostan esityksessäni esimerkkejä teknologiateollisuudesta, matkailuista ja palvelutuotannosta: diplomityön ohjaus, kansainvälinen yhteistyö, kaupallistamisprojektit verkossa, avoin innovointi, itseorganisoituminen ja innovaatiojuna.

Esimerkkejä teknologiateollisuudesta

Millainen kiinnostus Eestissä on tuulienergiaa kohtaan? Onko projekteja kehitteillä? Miten Eestissä suhtaudutaan bioenergiaan?

 • Eesti kasvuvisio 2010 - 2018 sivustolla tuulivoima ja bioenergia ovat esillä

Eestiläisiä kiinnostaa digitaalisen monikanavamarkkinoinnin hyödyntäminen viennin edistämisessä. 

 • bioenergialaitokset
 • tuulivoimateollisuus ja -puistot
 • metsäteollisuuden kunnossapito
 • taloautomaatio

BlogFest 2010-tapahtumaan osallistui viime vuonna 160 sosiaalisen median ammattilaista, blogaajaa ja lehdistön edustajaa.

 • miljoonat matkailijat kansalaisjournalisteina kuvaamaan kiinnostavia matkakohteita
 • vertaa perinteisen matkatoimiston postikortin kokoisiin ilmoituksiin
 • blogaajat voivat avata uusille matkailijoille kiinnostavia reittejä
 • voittajia voivat olla pienet kohteet, joita nyt ei tunneta ollenkaan

Alla linkki tilaisuuden ohjelma.

http://www.tallinnblogfest.com/program

5.30 pm The Prospects of Open Innovation and Collaboration between Finland and Estonia: Helge V. Keitel, KK-Net (Finnish/English)
"There are millions of things we can do together. Social media opens new avenues for cross-border collaboration."

Tilaisuus dokumentoidaan useille sähköisille kanaville kuva-, teksti- ja videoblogeilla, joten yhteistyöyritykset voivat hyödyntää syntyvää digitaalista jalanjälkeä markkinoinnissaan. Dokumentoimaan innovaatiojunan keinoin havaintojani ja levitän tietoja tilaisuuden jälkeen useita omia kanavia hyödyntäen (suomi, ruotsi, englanti).

Lavaesiintymisiä ja blogaamista yhdistämisellä voimme profiloidaan osallistuvia yrityksiä modernien toimintamallien hyödyntäjinä. Läsnäolijoiden kautta verkottuen avaamme nopeasti kosketuspintoja Eestissä – ja sana kiirii vaivatta muualle.

Etenemme samanlaisilla teemoilla Baltiassa, Pohjoismaissa ja Euroopassa.

Tallinn BlogFest 2010 on lähtölaukaus laajentuvalle kiertueelle. Sponsorirahoituksella lisäämme "lavaesiintymisiämme"  Pohjoismaissa ja Euroopassa sponsorirahoituksella. 

Tavoitamme tilaisuuksissa keskeisiä vaikuttajia, jotka levittävät digitaalisia kanavia hyödyntäen esitysten ydinsanomaa kansallisille ja kansainvälisille kohderyhmille, rahoittajille, poliitikoille ja kuntapäättäjille.

Lähetä kommentti