sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Ajatuksia Kuopion Euromarketista

euromarket_kuopioSeppo, Kuopion Euromarket lienee sinulle tuttu. Sain ideani tähän blogipostaukseen KUOPION Kaupunkilehti 16.12.2009 artikkelista, jossa kerrotaan Euromarketin myynnin vaihtoehdosta.

Tämä pohdiskelu sopii teemamme Future Store Concept alueella, jonka tunnemme varsin hyvin. 

Kerrotaan, että Suomen Lähikauppa Oy on myynyt jo neljä Euromarketiaan S-ryhmälle. Näiden liiketoimintakauppojen jälkeen Suomen Lähikaupalle jää vielä 19 Euromarketia. Euromarketin strategiana on keskittyä “lähikauppaan”, joka tarkoittaa erilaistumista ja erottautumista kilpailijoista.

Suomen Lähikaupalla on 546 Siwaa ja 181 Valintataloa, joiden vetovoiman kehittämisestä vastaa toimitusjohtaja Leena Saarinen.

Kehittämisohjelman nimi on “Helppo ja Halpa”. Euromarket-ryhmää johtava Sami Määttä kertoo, ettei Kuopion tain minkään muunkaan Euromarketin suhteen ole vielä päätöksiä olemassa.

  • Yksikköjen myyntiä ja uuden konseptin sopivuutta tutkitaan
  • Pilottiyksiköistä on kokemuksia
  • Osuvampaa valikoimaa sekä selkeämpi esillepano tuovat volyymia ja halvempia hintoja
  • Helppoutta luodaan muun muassa leveämmillä käytävillä

Mitä mieltä olet, mitä meillä olisi annettavaa tällaiseen muutosprosessiin? Osuuskauppa PeeÄssä mainitaan mahdollisena ostajaehdokkaana. Mutta ilmeisesti se ei ole kiinnostunut kauppapaikasta, vaikka Jyväskylässä kolme Euromarketia on muutettu Prismoiksi. Keskoakin on kosiskeltu. Sehän pyörittää kohteessa Citymarketia samassa kiinteistössä. Asiakkaat toivovat Kodin Ykkönen –tavarataloa kiinteistöön.

Anttilan kenttäjohtaja Veikko Matikka ei kuitenkaan innostu ajatuksesta. Anttilan Kuopioon tulo ei ole suunnitelmissa. Tavaratalo vaatisi Matikkan mukaan tavattoman ison kokonaisvaikutusalueen.

– Jyväskylässä ja Oulussa on jo Kodin Ykköset. Ei taida tähän suunnitelmaan oikein muuta mahtua, kenttäjohtaja Veikko Matikka toteaa KK-lehdessä.

Ikean tulo Kuopioon mainitaan artikkelissa. Sekään ei tunnu kovin todennäköiseltä, joten tässä saattaisi olla avoimen innovoinnin paikka. Future Store Conceptia pitäisi päästä kokeilemaan luonnossa ja voisimmehan aloittaa vaikkapa täältä.

Mitä mieltä olet? Mitä voisimme tehdä?

Lähetä kommentti