lauantai 6. joulukuuta 2008

TIVIT 2008 Seminaari ja Metropolia

Osallistuimme kahden hengen voimalla KK-Netistä TIVIT Foresight Seminaariin Helsingissä 4.12.1008. Yritän osallistujalistasta selvitää itselleni, ketkä olivat poikkeuksellisen aktiivisia tilaisuudessa. Yksi heistä oli mielestäni Metropolia ammattikorkeakoulusta. Onko hänen nimensä Erkki Rämö?

Muutama sana Tivitistä ennen sitä.

Tieto- ja viestintäteollisuuden tutkimus TIVIT Oy muodostettiin helmikuussa 2008 tehtävänään käynnistää Tieto- ja viestintäteollisuus ja -palvelut strategisen huippuosaamisen keskittymän tutkimusohjelmat ja kanavoida niille yksityistä ja julkista rahoitusta. Toimintansa lähtökohdaksi Tivit on saanut tiede- ja teknologianeuvostolta strategisen huippuosaamisen keskittymän statuksen.

  • Tivitistä todetaan tässä blogissa, että se on kymmenen vuotta myöhässä (Innovaatiojournalismi - FINJO)
  • Jannen Jaiku raportointi yhdistää myös Erkki Rämöön

YRITYSPROJEKTEISTA POTKUA YRITTÄJYYTEEN

Mediatekniikan yliopettaja Erkki Rämö toteuttaa projektiopetusta aktiivisessa yhteistyössä yritysten kanssa. Tämä edellyttää henkilökohtaisia kontakteja, yritysten tarpeiden tuntemista sekä sitoutumista toimeksiantoihin tavalla, jossa opiskelijatiimi kykenee kantamaan vastuun
asiakasprojektin onnistuneesta läpiviennistä.

Löysin vanhan EVTEK-tiedotteen vuodelta 2003, jossa saattaa olla yhteys henkilöön, jota tavoittelen. Kuvan perusteella olisi helpompi tunnistaa, mutta käytössäni on vain foresight seminaarin osallistujalista. Minun pitäisi löytää oikea henkilö kolmensadan henkilön joukosta.

Erkki Rämöltä kysyttiin näin.

Kuvailisitko Erkki tapaasi hyödyntää yritysprojekteja opetuksessa?
Mediatekniikan koulutusohjelmassa projektimuotoisuutta on toteutettu tiiviin yritysyhteistyön muodossa. Veli-Pekka Lifländer totuttaa opiskelijat projektien tekoon jo ensimmäisenä vuonna; tuolloin osa projekteista on opiskelijoiden itse hankkimia asiakashankkeita.

Toisena vuonna toteutan kaksi kurssia integroituina: Multimediatekniikka ja Viestintätekniikan projekti. Näissä pyörii vuositasolla 30 – 40 oppilasprojektia, joista kymmenkunta on itse hankkimiani ja ohjaamiani kaupallisia hankkeita. Todellisen asiakkaan tuoma motivaatiosysäys on lähes poikkeuksetta havaittavissa.
Mutta, onko kyseessä oikea henkilö? En ole vielä varma. Löysin tämän podcast-sivuston, jossa mainostetaan IKT-tapahtumaa. En ole vieläkään täysin varma. Löysinkö oikean henkilön? Äänen perusteella ehkä, Jannen Jaiku antoi lisäviitteen.

Kuka tietää enemmän Tivitistä?
Lähetä kommentti