tiistai 8. huhtikuuta 2008

Käyttövarmuusohjelmistojen käytäntöön vieminen

Kenelle käyttövarmuusohjelmistot soveltuvat?

Ramentor kertoo näin: "Käyttövarmuusohjelmistoja on käytössä/testissä tänä päivänä lähes kaikissa suurimmissa teollisuusyrityksissä. Ramentor Oy:n työkalu vikapuun mallintamiseen, simulointiin ja perusanalysointiin on ELMAS-sovellus. Esimerkkejä Ramentorin yhteistyökumppaneista ovat yritykset mm. teollisuuspalveluista, luotettavuussuunnittelusta, koneenrakentajista, teollisuuden omasta kunnossapidosta, laatu- sekä riskienhallinnasta jne."

Millaisia ovat näiden palvelujen ostajat?

Katsotaan, tässä esimerkki: Kunnossapitopäällikkö, YIT Teollisuus-ja verkkopalvelut Oy, Vantaa.

Teollisuuden palvelut tarjoaa teollisuudelle tuotantolaitosten kunnossapitopalveluja sekä investointipalveluja putkistoihin ja säiliöihin sekä sähkö-, automaatio- ja ilmanvaihtojärjestelmiin. YIT on tuotealueellaan Pohjoismaiden johtava teollisuuden palveluyritys.

Okay, miten vaikkapa YIT pystyy soveltamaan Elmaa?

Kunnossapitopalvelut tarjoaa palveluita teollisuuden asiakkaille. Kunnossapidon kumppanuudessa YIT ottaa kokonaisvaltaisen vastuun tuotantolaitoksen kunnossapidosta, sen johtamisesta ja kehittämisestä. Yrityksen palvelut kattavat sekä mekaanisen kunnossapidon että sähköön ja automaatioon liittyvät työt.

Suuryhtiöt ulkoistavat kunnossapitoa...

"Kunnossapitopäällikön" tehtävään kuuluu asiakaskohteen kunnossapitotoimintojen johtaminen ja kehittäminen yhdessä asiakkaan tuotanto-organisaation kanssa. Avaintavoitteena on myös asiakaskohteen toimitusvarmuuden varmistaminen ja tuottavuuden kehitys.

Soveltuva koulutus tehtävään on kunnossapitoinsinöörin tai muu vastaava koulutustausta (koneautomaatio, automaatio) sekä käytännön kokemus kunnossapidon alalta.

Mitä nopeasti Elmas-käyttäjä pääsee sisälle ohjelmiston saloihin?

Tehtävässä menestyminen edellyttää aktiivista ja avointa asennetta, oma-aliotteisuutta ja kykyä tulla toimeen laajan yhteistyö ja- sidosryhmäjoukon kanssa. Johtamistaidot sekä englannin kielen kirjallinen ja suullinen osaaminen ovat myös tarpeen.

Jatketaan harrastusta, katsotaan, mitä uutta kunnossapidon rintamalta löytyy...Poikkesin Ramentorin sivuilla ja sieltä löytyi vastaus: YIT käyttää Elmasta.

YIT Teollisuus- ja Verkkopalvelut, Kunnossapitopalvelut: mm. kunnossapidon ulkoistuspalveluiden kehittäminen, suorituskyvyn evaluointi ja kriittisyysanalyysit: www.yit.fi

Lähetä kommentti