perjantai 4. huhtikuuta 2008

Heikki K. Auvinen - muutoksen silminnäkijä

Heikki K. Auvinen - muutoksen silminnäkijä: "Hieman ihmetyttää kuinka metsäteollisuusasioita ja puutulliasiaa hoidetaan Suomessa. Väkisinkin haikailee niitä aikoja, jolloin Suomessa idänkauppaa hoidettiin oikealla kädellä. Ei nykyistä asioiden hoitoa voi sanoa vasenkätisyydeksikään. Siitä puuttuu ote kokonaan. Metsää ei nähdä pörssin aulassa kasvavilta koristepuilta", kirjoittaa Heikki K. Auvinen.

Helge: Löysin tämän blogin sattumalta hetki sitten. Luenpa tarkemmin ajan kanssa.

Suomalaisella metsäteollisuudella on pitkät perinteet Suomessa. Maailma on muuttunut Werlan tehtaan ajoista Etelä-Suomessa ja Nätti-Jussista Lapissa. Pilkkalaulujen aika on ohi. Pahalta näyttää kun teattereita ja tehtaita suljetaan Suomessa. Kaikista Kemijärven sellun työntekijöistä ei ole poroksi turistien pulkan eteen tai kaloina nykimään sukelluksissa Kemijoessa turistien kalastellessa siinä.

Suomen metsäteollisuudesta on kehittynyt metsäklusteri. Metsäklusteri on enemmän kuin metsäteollisuus. Metsäklusteriin luetaan myös ne metalli- ja kemianteollisuuden alat, joiden tuotanto- ja palvelut liittyvät metsäteollisuustuotantoon. Myös suuri osa Suomen palveluteollisuuden kuljetuspalveluja tarjoavista yrityksistä voidaan lukea kuuluvaksi metsäklusteriin. Jos kolmen suurimman metsäteollisuusyrityksen tuotannon arvoa mitataan muiden metsäklusteriin kuuluvien yritysten tuotannon arvolla, muun sektorin osuus on suurempi. Mutta alan teollisuuspolitiikkaa tehdään kolmen suurimman yrityksen"
Lähetä kommentti