maanantai 17. maaliskuuta 2008

Pörssi piinaviikon tunnelmissa

"Matkaviestinjätti Nokian osake avasi maanantaina jyrkkään laskuun ja osake halpeni heti ensi kättelyssä liki viisi prosenttia. Kovin kurssilasku hellitti hetkeksi, mutta kun osakekauppaa oli käyty tunti, Nokian osake oli taas 5,1 prosentin laskussa 19,28 eurossa", kertoo Kauppalehti.


Helge: Teknologiaosakkeet ovat halventuneet paljon enemmän Atlantin toisella puolella; kymmeniä prosentteja. Nokian lasku tuntuu vielä pieneltä.

Nokian alamäki veti Helsingin pörssin yleisindeksin heti aamulla liki kolmen prosentin laskuun. Kurssilasku syveni ja OMXH -indeksi oli 3,7 prosentin laskussa 9368,78 pisteessä, kun osakekauppaa oli käyty tunti. Painorajoitettu CAP-indeksi laski samassa ajassa 2,8 prosenttia.

Helge: Miten tämä jatkuu? Keskustelin Nokiasta tänään Jaikussa.

Vaihtoa Helsingin pörssi on kerännyt ensimmäisen tunnin aikana runsaat 111 miljoonaa euroa.
Helsingin pörssin alamäkeä leimaavat pankki- ja sijoitusyhtiöiden osakkeiden halpeneminen Aasian ja keskeisten eurooppalaisten pörssien tapaan. Pankkiosakkeita painaa huoli Yhdysvaltain finanssisektorin kriisin syventymisestä.

Helge: Finanssikriisi syvenee. Sellainen kuva minulle on muodostunut. Katsotaan lähiviikkojen menoa. Nokian tulosjulkistaminen kuukauden kuluttua antaa osviitta siitä, miten hyvässä iskussa mobiilijätti on maailmanlaajuisesti.


Lähetä kommentti