maanantai 24. maaliskuuta 2008

Nimet, osoitteet ja toiminta vaihtuvat tiuhaan

Suomessa perustetaan viikoittain noin tuhat uutta yritystä ja yhteisöä ja noin 500 lopettaa toimintansa.

Pääsiäisen aikana Sampo Pankki on vaihtanut kylttejä pankkikonttoreissaan ja uudistanut tietojärjestelmäänsä.

13 000 yritystä lopetti viime vuonna (2007) toimintansa ja 1 100 vaihtoi yhtiömuotoaan. 6 200 Suomen Asiakastiedon luokittelemaa yritystä vaihtoi viime vuonna nimeään ja 52 300 muutti uuteen osoitteeseen.

Menneen ajan pankkeja SYP, KOP yms. ei enää ole olemassa. Myös suuryritykset vaihtavat nimiään ja kehittävät uusia logoja. Valmetin paperikoneita myydään Metso-logolla. Wärtsilä on pitänyt pintansa. Enso Gutzeit toimii nyt osana Stora Ensoa. Yhtyneet Paperitehtaiden ja Kymi Kymmenen fuusioryppään tuntee Kymin logosta ja UPM nimestä. Kajaani Oy sulautettiin ja poromerkkiä ei enää käytetä.

Vastuuhenkilövaihdoksia eli esimerkiksi uusia toimitusjohtajia, hallituksen jäsenistä tai tilintarkastajista teki kaupparekisteri-ilmoituksen noin 48 000 luokiteltua yritystä.

Ajan tasalla olevat nimi- ja yhteystiedot ovat erittäin tärkeitä muun muassa yritysten
  • asiakkaille
  • tavarantoimittajille
  • velkojille
Asiakastieto on täydentänyt tietoja etenkin pienemmistä yrityksistä ja lisännyt palveluihin noin 100 000 luokittelematonta yritystä. Joukossa on esimerkiksi kiinteistöyhtiöitä ja toiminimiyrityksiä.

Luokitukseen vaikuttavat muun muassa tilinpäätöksistä lasketut tunnusluvut, maksutapatiedot, yrityksen ikä ja toimiala sekä vastuuhenkilöiden tiedot.

Parhaassa AAA-luottokelpoisuusluokassa maksuhäiriön todennäköisyys vuoden kuluessa on ainoastaan 0,1 prosenttia, kun taas heikoimmassa C-luokassa peräti 57 prosenttia.
Lähetä kommentti