sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Nokia muuttaa Romaniaan

@cervus kertoi minulle Twitterissä ja Jaikussa, että Saksassa käydään nyt paikallisvaaleja ja siksi Nokian Romaniaan muutosta syntyi niin kova häly. Tarkoituksenamme on Jaikua saksalaisten tunnoista ja pohtia Suomi-kuvaa.

Hesarin Ilkka Ahtiainen kirjoittaa sunnuntaina 3. helmikuuta 2008, että "tapaus tekee Suomea suuremmaksi Saksassa. Laajan saksalaisen yleisön Suomi-kuva on tähän asti ollut kuriositeettien, kuten saunan tai eukonkannon, varassa."

Nordrhein-Westfalenissa (Ruhrin alue) työttömyysprosentti hipoo viittätoista. LG Metallin ammattiyhdistyspomot, osavaltion pääministeri Jürgen Rüttgers ja liittokansleri Angela Merkel ovat panneet suomalaisen matkapuhelinjätin koville. Kuluttajatkin uhkaavat boikotilla.

Nokia: Landesregierung kämpft um Standort Bochum

Der Vorstandsvorsitzende von Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, ist eigens für Gespräche mit der nordrhein-westfälischen Landesregierung nach Deutschland gekommen. Beide vereinbarten, ein Arbeitsteam einzusetzen. Das soll nach "innovativen Lösungen" suchen.

Nokia-Chef Olli-Pekka Kallasvuo ist in die Offensive gegangen. Anstatt die Proteste in Deutschland weiter aus der Ferne zu beobachten, ist er nach Deutschland gekommen, um sich mit der nordrhein-westfälischen Wirtschaftsministerin Christa Thoben zu treffen. In ihrem Gespräch einigten sich die beiden heute mittag darauf, ein Arbeitsteam einzusetzen. Gemeinsam wollen der Konzern und die Landesregierung nach "innovativen Lösungen für die Zukunft des Nokia-Standortes Bochum" suchen.
Nokia edusti toivon kipinää Keski-Euroopan rakennemuutoksen laboratoriolle, jossa menneisyyden painolasti jarruttaa uudistumista. Nokiaa nimitettiin "tukiaisheinäsirkaksi", joka kahmii itselleen julkisia tukia eli verorahaa ja häipyy, kun ne on ammennettu loppuun. Aluepääministeri Rüttgers epäili ääneen, että Nokia on lypsänyt myös EU-rahaa uutta Romanian tehdasta varten.

Nokia pysyi Saksan Bochumissa parikymmentä vuotta.
Lähetä kommentti