tiistai 19. helmikuuta 2008

Kiina ilmiö ja rakennemuutos / Omasana.fi

Kiina ilmiö ja rakennemuutos / Omasana.fi: "Globalisaatio on luonnollinen asia. 1900-luku oli poikkeuksellista aikaa, kansainvälinen kauppa oli seis suurten ideologisten ristiriitojen takia. Nyt olemme palaamassa normaalitilaan, missä hyvinvointi voi todella kehittyä", kirjoittaa Autobots Taloussanomissa.

Helge: Mielenkiintoinen avaus.

Tietysti ruuan hinta nousee, ja energian, mutta se ei ole mikään ongelma koska se sysää liikkeellä valtavat muutosvoimat taloudessa. Yhtäkkiä tulee kannattavaksi kehittää uutta tekniikkaa, uudistaa tuotantoprosesseja ja hylätä vanhat tehottomat tavat.

Helge: Sysää liikkeelle valtavat muutosvoimat

Esimerkikisi paperiteollisuuden nykyinen kriisi on meille Suomalaisille suunnaton onni, se pakottaa meidät heräämään ja hyväksymään, että Internet on paljon tehokkaampi viestin kuin painettu sanomalehti. Sanomalehti ja iso osa painetusta viestinnästä on täysin turhaa.

Helge: Näinhän tuo menee.

Tietysti jotkut häviävät mutta suurin osa ihmisistä voittaa. Esimerkiksi nanoteknologialla ja robotiikalla voidaan tuotantoa ja ihmisten elintasoa nostaa todella rajusti. Ei meidän kannata jäädä vanhan teknologian uhriksi, vaan hyväksyä elämän tosiasiat.

Helge: Nanoteknologian käytännön sovelluksia ovat?

Elämme aikaa jona paperi ja sellu eivät enää ole kovin tärkeitä kuluttajille. Toivottavasti valtiovalta ei elättele haaveita paperi ja sellusuomesta vaan tunnustaa tosiasiat ja sijoittaa vähät resurssit nanoteknologiaan, robotiikkaan ja ohjelmistotekniikkaan..."

Helge: Paperin merkitys vähenee, pakkausmateriaaleja tarvitaan globalisaationkin aikana. Lisäsin oman kommenttini tähän.

digitalvillages 19.2.2008 8:01

Autobots, mielenkiintoinen kirjoitus. 1900-luku oli nationalismin ja omaan napaan tuijottamisen aikaa. Suomi uutena kansallisvaltiona suhtautuu vielä menneisyyteensä nostalgisesti

- Metsäteollisuus mielletään kansalliseksi teollisuudeksi
- Valtionyhtiöt ovat jäänteitä ajalta, jolloin pääomia oli vähän
- Suomi elää metsästä ilman paperia ja selluakin
- Suomi elää ilman tervahautoja
- Internet korvaa perinteisen sanomalehden
- Keskitetystä tiedontuotannosta megahajaannukseen
- Kansallisvaltio oli kätevä organisaatiomuoto 1900-luvulle
- Kuvitellaan Nokiaa kansallisvaltiossa
- 90 % pörssiyhtiöittemme lienee ulkomaalaista
- Ilman ulkomaista rahaa olisimme liemessä
Lähetä kommentti