tiistai 5. helmikuuta 2008

Kemijärvellä kuusitoista työpaikkaa

Kemijärven työnvälitystoimiston internet-sivuilla oli maanantaina 4. helmikuuta tarjolla kuusitoista työpaikkaa. Vain kuudessa työpaikkatarjouksessa luvattiin kiinteää työpaikkaa. Loput olivat "provikkahommia".

Junalla Helsinkiin matkustanut "karvalakkilähetystö" sai viileän vastaanoton kansanedustajilta. Stora Enso tuskin pyörtää päätöstään. Hallituksen omistajapolitiikkaan ei ole odotettavissa muutosta.

UPM on tänään ilmoittanut, että Venäjän puutullien seuraukset voivat tuoda lisää lakkautuksia. Metsäteollisuuden ylikapasiteettia ja kustannuskriisissä ei vielä ole voitettu.

Onnistuuko työpaikkojen luominen tyhjästä tyhjään onnistuu pääministerin asenteella? "Nyt pitää katsoa tulevaisuuteen...matkailussa on mahdollisuuksia...jne."

Haistakoot "vee" koko valtiovalta, ajattelee moni. Helsingissä poliitikot esiintyivät mielenosoittajien edessä vakavina ja naama peruslukemilla. Pääministeri Matti Vanhasella ei ollut mitään uutta sanottavaa.

Vanhaselle on fakta-juttu, että massan valmistus Kemijärvellä loppuu ja Stora Enso ei tule perumaan päätöstään.

Valtionvarainministeri Kataiselta ei herunut lupausta uuden massatehtaan rahoittamiseksi. Mikä on tietenkin vallalla olevien taiteen sääntöjen mukaista. Ajatus valtiollisen massatehtaan perustamisesta tuntuu Kataisesta vieraalta.

Biopolttoaineen tuotantoa Katainen ei kuitenkaan kokonaan tyrmännyt. Pääministerikin säesti, että biopolttoaineiden tuotantoa pitää joka tapauksessa Suomessa lisätä. Kummallakaan ei ollut käsitystä käytettävästä teknologiasta ja valmistavien tuotantoyksiköiden sijoituspaikasta.

Häkämies on prosessin aikana noussut opposition silmätikuksi.

Presidentti Halosen kannanotoista ei ole tietoa.

Mitä Merkel sanoi Bochumista?
Lähetä kommentti