keskiviikko 7. marraskuuta 2007

Tietoviikko: Terve menoa, Facebook!

Helge: Facebook tai Google, kuka voittaa sosiaalisessa mediassa?

Tietoviikko: Terve menoa, Facebook!: "Ainutlaatuisesta avoimesta ohjelmointirajapinnastaan huolimatta Facebook on kuitenkin vain yksi netin verkostoitumispalveluista - eikä edes suurin. Miten siitä voisi tulla Kaikkien Verkkosovellusten Alusta, jos osa käyttäjistä tykkää enemmän Bebosta ja puoli Amerikkaa on jo MySpacessa. Tarvitaan jotain, joka yhdistää Etelä-Amerikan miljoonat Orkut-käyttäjät ja Indonesiassa valtavan Friendster-verkon.

Helge: Olen aktivoitunut Orkuissa!

Verkostopalvelujen kisassa takaa-ajajaksi jäänyt Google kiilasi viime viikolla koko verkostohypen veturiksi julkaisemalla OpenSocial-nimisen ohjelmointirajapinnan. Sen tarkoituksena on luoda puitteet, jossa yksi sovellus voi toimia eri palveluissa ja vaihtaa tietoja eri palveluiden käyttäjien välillä. Kehittäjien ei siis tarvitse hajottaa resurssejaan eikä käyttäjien vaihtaa suosikkipalveluaan! Paitsi että.

Helge: Open Social on ainakin sanavalinnoillaan oikeassa...

OpenSocialin läpimurto ei ole vielä varma, vaikka MySpace, Orkut ja Friendster tuovatkin sille valtavan potentiaalisen käyttäjäkunnan ja Oracle sekä Salesforce.com bisnesmaailman uskottavuutta. Facebook ei ole mukana OpenSocial-liitossa, joten toistaiseksi sosiaalisten sovellusten alalle näyttää muodostuvan kaksintaistelu. Toivottavasti taisto lisää innovointia niin, ettei uusien sovellusten kehitys lukkiudu yhdelle uralle. Jos OpenSocial ei opi yhdistämään kuin verkostosovelluksien tietoja..."
Lähetä kommentti