torstai 11. lokakuuta 2007

Tietoviikko: Hewlett-Packard Mika Sarhimaa

Helge: Siirtyminen tuotelähtöisestä painopisteestä liiketoimintaratkaisujen myyntiin. Samojen asioiden kanssa kamppaillaan, mutta eri kokoluokassa.

Tietoviikko: Infra, dokumentti: "HP:n Teknologiaratkaisut-liiketoimintaryhmän (TSG) myyntijohtajana työskennellyt Mika Sarhimaa, 43, nousee yhtiön toimitusjohtajaksi marraskuun alussa.

HP:n palveluksessa mies on ollut vuodesta 1999. Sarhimaa kokee tärkeimmäksi tehtäväkseen henkilöstön osaamismuutoksen vartioimisen. Siis toiminnan painopisteen siirtämisen tuotelähtöisestä myynnistä liiketoimintaratkaisujen myyntiin.

'Se edellyttää uuden oppimisen haluja ja kykyjä koko ajan muuttuvassa rajallisten resurssien ympäristössä.' HP:n maaorganisaatioissa toimitusjohtajalla on ollut jo vuosia TSG:n vetäjän rooli, kuvannus ja kuluttajabisneksillä on omat linjajohtajansa TSG:n rinnalla.

Silti Sarhimaa myöntää, että painopiste on leveällä ja seurattavaa toimitusjohtajalla riittää. Sarhimaan pitkäaikainen edeltäjä Paul Paukku siirtyy HP:n General Western Europe -alueen (GWE) palveluliiketoiminnasta vastaavaksi johtajaksi. Alueeseen kuuluvat Pohjoismaiden lisäksi Alankomaat, Baltian maat, Belgia, Itävalta, Luxemburg ja Sveitsi. Mika Sarhimaalla on it-alalta yli 20 vuoden kokemus."
Lähetä kommentti