keskiviikko 17. lokakuuta 2007

Sata tuhatta kuuntelijaa ei tuota juuri mitään | Uutinen | Kauppalehti Online

Sata tuhatta kuuntelijaa ei tuota juuri mitään | Uutinen | Kauppalehti Online: "Sata tuhatta kuuntelijaa ei tuota juuri mitään Keskiviikko 17.10.2007 klo 06:00 (päivitetty ke 08:38) Janne Aaltosen Widescreen Mode on edelläkävijöitä musiikin nettimarkkinoinnissa. Janne Aaltosen Widescreen Mode on edelläkävijöitä musiikin nettimarkkinoinnissa.

Yhden Suomen suosituimman nettibändin, Widescreen Moden, rumpalin Janne Aaltosen mukaan suosio internetissä on rahallisesti vielä yhtä tyhjän kanssa. – Netissä liikkuvat edelläkävijät, ja vaikka Everlasting Bomb -biisiä on ladattu netissä nyt 100 000 kertaa, se on vain pisara meressä.

Se jengi, joka lataa kappaleita netissä on ihan eri porukkaa kuin se, joka ostaa levyjä. Vasta levymyynnillä saadaan jotain rahaa takaisin, jos saadaan, hän sanoo. Musiikki Suomen ääni- ja kuvatallennetuottajat ry. julkaisee Suomen virallista latauslistaa, jolla mitataan musiikin online-myyntiä Suomessa. Kolmen kuukauden ajan latauslistan kärjessä roikkui Widescreen Mode, suurelle yleisälle tuntematon yhtye.

Melkein puolet listaviikoistaan yhtyeen kappale Everlasting Bomb oli latauslistan ykkösenä, ennen Idols-Anna Abreuta, ennen Lauri Tähkää, ennen Tea Hiillostetta. Widescreen Mode on riihimäkeläisten kaverusten yhtye.,"
Lähetä kommentti