perjantai 17. elokuuta 2007

Suomi - Uutiset - Ilta-Sanomat

Suomi - Uutiset - Ilta-Sanomat: "TE-keskuksen osastonjohtaja tuomittiin suuriin korvauksiin 16.8.2007 19:22 Helsingin käräjäoikeus katsoi torstaina, että kolme Uudenmaan TE-keskuksen virkamiestä syyllistyi virkarikokseen myöntäessään liian suuria maaseudun hanketukia. Käräjäoikeus tuomitsi TE-keskuksen maaseutuosaston johtajan Olavi Niemisen kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja 74 000 euron vahingonkorvauksiin liian suurien hanketukien myöntämisestä. Lisäksi hänet määrättiin viraltapantavaksi.

Helge: Kovia tuomioita!

Oikeus katsoi Niemisen syyllistyneen virkavelvollisuuden rikkomiseen ja virka-aseman väärinkäyttöön. Myös kaksi Niemisen alaista saivat tuomion virkavelvollisuuden rikkomisesta. Ministeriön huonot ohjeet ja hyvään virkamiestapaan vetoaminen eivät kelvanneet selityksiksi käräjäoikeudelle. Oikeuden mukaan Nieminen oli lainvastaisesti myöntänyt maaseutuyrittäjille tukea 40 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista, vaikka tiesi tukikaton olevan 25 prosenttia.

Helge: Hyväntahtoisuutta.

Tukitaulukko oli muuttunut vuonna 2002, mutta Uudenmaan TE-keskuksessa muutosta ei heti huomattu. Käräjäoikeus katsoi kuitenkin, että johtajan on täytynyt tietää ainakin vuodesta 2003 asti, että maaseutuyksikön käyttämä tukitaulukko oli väärä. Tuolloin Nieminen oli saanut tietää, että on olemassa toinen hanketukien..."

Helge: Tässä on tuttuja kasvoja ja nimiä. Sääli. Harmittavaa. Ilmeisesti juttujen käsittely jatkuu hovissa.

Lähetä kommentti