maanantai 2. huhtikuuta 2007

Googlen Mobile Onkin Softaa

Googlen Moblie Onkin Softaa

Maanantai, Huhtikuu 2, 2007 11.07 | Helge V. Keitel | Merkinnät, Digi, Matkailu, Media, Helge Keitel, Web 2.0, Trenditehdas

New York Times kuittaa Google puhelimen: sellaista ei ole tulossa. Puhelimen sijasta Google kehittää mobile softaa. Tuo tuntuu järkevältä. Puhelinten valmistajia on – meidän suomalaisten mielestä – liian paljon. Jätetään se homma sovinnolla alan jättiläiselle – Nokialle. Yksinoikeudella, eikö?

GOOGLELTA ODOTETAAN SISÄLTÖJÄ JA PALVELUJA

Google on haku- ja sisältötuotantojen osaaja (YouTube) ja tulevaisuuden media- ja älykännyköiden käyttökelpoisuus ja kiinnostavuus riippuu siitä, mitä kaikkea niillä voi matkoillansa tehdä. Internetin kiinnostavuus on kasvanut sisältöjen ja palvelujen kasvun myötä.

Google ei kommentoi NYT uutista. Heillä on sadan hengen tuotekehitysryhmä, jolla on mobiiliosaamista. Google on myös rakentanut kotiseudullaan langatonta laajakaistaverkkoa. Mobiilisisältöjen rakentamisessa riittää töitä. Google Map on myös osana Applen iPhonessa. Tuntuu loogiselta, että Google pysyy omalla tontillaan, koska töitä riittää hakujen ja sisältöjen kehittämisessä. Uusia näppäriä palvelujakin kaivataan.

GADGETTIEN KOTELOT

Mobiilipuolen kehityksen kärkiuutisointi kohdistuu edelleen vekottimiin, laitteisiin ja gadgetteihin. Kohinaa on ollut mobile-television ympärillä, mutta onhan olemassa paljon muuta, jota kännykkä voisi tuoda takataskuun, käsilaukkuun ja vyössä roikkuvaan suojakoteloon. Liikeidea suojakoteloiden valmistajille: kun puhelinten näytöt muuttuvat suuremmiksi ja laitteita litistellään parranajokoneterän paksuisiksi, tarvitaan entistä tukevampia koteloita suojaamaan monitoimilaitteita rikkoutumisilta. Älä pudota älykännykkääsi vahingossa lattialle.

Miten vahinkovakuuttajat ovat reagoineet teknologian kehittymiseen? Onko joukossa kotivakuutuksen asiantuntijoita? Kaipaan itse isompia ruutuja ja toimivaa näppäimistöä. Haluaisin business-kännykän ja läppärin kloonin. Nimeksi tarjoan KÄNLÄPÄRI (English Caenlaepaeri). Onko järkeä mitiä?

Lähetä kommentti