tiistai 22. marraskuuta 2005

Vuoden yritysjohtaja

PROSESSORI - UUTISET: Vuodesta 1978 lähtien ammatti- ja kuluttajamarkkinoille aktiivikaiuttimia valmistaneen Genelec Oy:n vetäjä Ilpo Martikainen on valittu vuoden yritysjohtajaksi. Valinnan teki OP-ryhmä yhteistyössä Kauppalehden kanssa. Martikainen palkittiin 14.11.2005 Yrittämisen tulevaisuus -seminaarin yhteydessä Helsingissä. Kilpailuun osallistuivat yritykset ja heidän johtonsa, joiden liikevaihto on 2-50 miljoonaa euroa. Vuoden yritysjohtaja valittiin kymmenen parhaan yrityksen joukosta.

Raadin mukaan diplomi-insinööri Ilpo Martikaisen liki neljän vuosikymmenen menestystarina Genelec Oy:n omistajajohtajana on huikea. Se kertoo, miten harrastus muuttuu maailmanluokan liiketoiminnaksi.
Hän on luonut aktiivikaiuttimia valmistavasta iisalmelaisesta yrityksestään kansainvälisen huippumenestyjän, jonka toiminnan kulmakiviä ovat tuotekehitys, laatu, osaaminen ja asiakkaista huolehtiminen.

Kotipaikalleen uskollisena yritys ei investoi Kiinaan vaan tekee tänä vuonna huomattavan tehdaslaajennuksen Iisalmeen. Esittelimme Genelecin tuotekehitystoimintaa Prosessori lokakuun numerossa.
- Jari Peltoniemi
  • Iisalmessa toimivan kaiutinvalmistaja Genelecin toimitusjohtaja Ilpo Martikainen on valittu Vuoden yritysjohtajaksi Kauppalehden ja OP-ryhmän yhteistyössä järjestämässä kilpailussa.

  • Valintaraati toteaa, että samaan aikaan, kun muut elektroniikkayhtiöt siirtävät tuotantoaan pois Suomesta Genelec investoi tehtaan laajennukseen.

  • Genelecin toimintamalli todistaakin, että menestyminen kaikkialla Suomessa on mahdollista ilman että tuotanto siirretään halvemman työvoiman maihin.

  • Genelec on myös vuoden yritys 1990.
Lähetä kommentti