sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Luo ilmainen blogisi

Halusin kokeilla tätäkin alustaa. Blogs.fi osoittautui alussa "sikamakeeksi", koska se näyttäytyi kotimaiselta. Yrityksistäni huolimatta en saanut pidettyä sitäkään suomenkielisenä.

Kierrätän kirjoitusta 3.11.2005 , jolloin olin ehtinyt kokeilla useita blogialustoja, mutta kanavien työjako oli pahasti kesken, rempallaan ja hakusessa.

Vuosien mittaan olen ehtinyt kokeilla lukuisia blogialustoja ja alkukangertelujen jälkeen olen löytänyt kaikille jotain käyttöä.

Blogien avulla pystyn jäsentämään eri aihepiirejä ja taustoittamaan meneillään olevia projekteja.

Uusien tapojen oppiminen vie aina aikansa ja tuotekehitysprosessit ovat pitkiä. Siksi blogit toimivat oivallisina apuvälineinä.

Useita vuosia viisaampana voin todeta, että bloggamisen oppii ensin nopeasti ja jos on perillä sanottavasta, on tekeminen helppoa.

Minulle työmaa on ollut laaja, koska bloggaan kolmella kielellä ja käsittelen useita eri toimialoja. Vuoden 2007 alussa eli vuosi takaperin päätin selkiinnyttää bloggaamista ja tein päätöksen kanavajaosta.

Nyt AD 2008 työnjako toimii. Olen löytänyt päälinjat ja pystyn selittämään itselleni lukuisten blogien tarkoituksen.

"Työtä tehdään työryhmissä, jotka ovat hujan hajan eri puolilla karttaa," kirjotin 3.11.2005. Blogien rinnalle on tullut muitakin työvälineitä. Sosiaalinen media: wiki, blogit, Facebook, Twitter, Jaiku, mikroblogit, podcastit, webcastit jne.

"Blogiin eli päiväkirjaan voi merkata omia ajatuskulkuja ja hakea tukea muidenkin ajatuksista. Olennaista on kuitenkin se, että materiaali on valmiina verkossa eikä matkoille tarvitse raahata kymmeniä kansioita."


Lähetä kommentti