lauantai 4. joulukuuta 2004

Mistä kotoisin

Pitäisikö koko Suomi pitää asuttuna? Sotilaallisia syitä hornet-koneiden aikana ei tarvitan. Mutta toisaalta on oikeudenmukaista , että ihmiset voivat elää seudulla, heillä on juuret, ja siksi joidenkin mielestä valtion pitäisi hajasijoittaa ja tukea syrjäisemmälle maaseudulla (landella) asumista nykyistä voimallisemmin.
Helsingissä asuntojen hinnat ovat nousseet järjettömiksi ja onhan silläkin merkityksensä, ettei maaseutumainen elämäntapa ei katoa kokonaan. Helsinkiin mahtumaan savolaiset, somalit, venäläiset ja espoolaiset sulassa sovussa.
Paljasjalkaisuuden vaatimuksia ei kannata painottaa. Kaupungin ideana on olla yhteinen tila, jonne saa muuttaa ja kokeilla viihtyykö. Stadiin kaikki ovat tervetulleita ja sinne jokainen saa tuoda juuret mukanaan.
Maalla on mukavampaa, tilaa on enemmän ja kulttuuri muuttuu entistä liberaalimmaksi. Henkinen tila lisääntyy, väestörakenne monipuolistuu muuttovoittoisilla alueilla. Kuljemme täällä kohta uudenlaista maaseudun miljöötä, toimintaympäristöä ja osaamisrakennetta.
Lähetä kommentti