sunnuntai 15. elokuuta 2004

Halvfärdigt

Artister, hantverkare, konsthantverkare, designare, projektfolk, skribenter, konstnärer och hemslöjdare berättar ofta om sina halvfäridga projekt, som någonting man har varit tvungen att skjuta bort från arbetsbordet för att kunna genomföra det som är viktigt för vardagen; just nu.

Det halvfärdiga representerar försök och experiment som får vänta. Projekt som inte ännu passar in i tiden. Det halvfärdiga är kanske något man inte riktigt vågar slutföra. Den kreativa processen är inte ännu slutförd. Man är inte nöjd med den valda arbetsmetoden. Arbetet fyller inte kvalitetskraven. Var och en har sina förklaringar.

Men det halvfärdiga kastas inte bort. Det halvfärdiga förvaras i väntan på bättre tider och den dagen då det ljusnar, hur man kunde slutföra arbetet. Man frågar sig, kanske det halvfärdiga har ett större värde, men man har inte kraft eller mod nog att betygsätta det halvfärdigas betydelse.

Vi har alla våra halvfärdiga, ogenomförda projekt. Låt oss jobba vidare och se till att en vacker dag publiceras det som finns i bordslådan, det undangömda i bortglömda filer på hårdskivan. Ta en titt på dina halvfärdigheter, dom har ett värde. Hälften är värdefull.

Lähetä kommentti