maanantai 16. elokuuta 2004

Exel ingen växel

Det går bra för Exel, omsättningen växer och vinsten ökar. En av de främsta orsakerna var att tyskarna blivit tokiga i stavgång. Exel har jobbat i flera år för att sälja sporten till mellaneuropéerna och nu finns det i Tyskland ett par tusen utbildade instruktörer som leder kurser i "nordic walking".
- Kampanjen konkretiserades i ökad försäljning i juni i fjol. Nu ser vi resultatet av 3-4 års arbete, berättar Exels vd Ari Jokelainen i dagens HBL.
I fabriken i Mäntyharju går maskinerna för fullt utan avbrott. Sedan anläggningen byggdes på sjuttiotalet har Exel tillverkat 30 miljoner fiberstavar för skidlöpning, alpint och nu stavgång. På 1990-talet lanserade Exel stavgång tillsammans med Suomen Latu. Då var det ingen som föreställde sig att över en miljon finländare skulle bli hängivna stavgångare. Stavgång har fortfarande betydande tillväxtmöjligheter också i andra länder.
Förutom stavar tillverkar Exel skyddshöljen till gsm- och 3G-antennmaster. Eftersom kolfibern är stark, lätt och tål väder och vind bättre än metall och trä finns det många fler tänkbara tillämpningar.
Lähetä kommentti