keskiviikko 18. elokuuta 2004

Digital Video

Att redigera digitalvideo är en av de mest krävande uppgifter du kan be din dator at uföra. Det kräver enormt mycket hårdskiveutrymme, mycket minne och en snabb processor. Om du är seriös när det gäller ditt videofilmande kommer du att vilja ha en andra hårddiks, en DVD-brännare och ett speciellt videokort. Även om det kan verka något skrämmande är det inte särskilt svårt att uppgradera en PC eller Mac. Det gäller bara att öppna datorn och sätt in en del extra prylar.
Canon lanserar två välutrustade digitala videokameror med hög bildkvalitet för både video på mini-DV-band och stillbilder på minneskort. Leveransstart för MVX20i och MVX25i var i slutet av juni 2004 i Sverige och troligen den samma för Finlands del. Cirkapriserna blir 11 500 kronor respektive 12 5000 kronor inklusive moms i Sverige. Mer information finns på wwww.canon.se eller www.canon.com eller www.canon.fi .
MVX20i och MVX25i har zoomobjektiv med 14x respektive 12x. Båda modellerna har analoga ingångar för audio och video för digital inspelning med kameran. Den digitala signalen kan även ledas till andra digitala apparater utan att spelas in på kameran. Detta t.ex om man spelar in ett seminarium som går direkt ut på nätet (streaming media) via internet eller laddar ner inspelningen på en hårdskiva, för senare redigering och publicering.
Kamerorna har inbyggd blixtsom kand lysa upp motiv på upp till 2 meters avstånd. Tre autofokusramar används för automatisk skärpeinställning och kameran har också en fokuseringring för manuell fokusering. Matningsmetoden är en bild med och bildserie upp till 3 b/s (normal hastighet) eller 5 b/s (hög hastighet)
Kamerorna har åtta exponeringsprogram:
  1. Fullauto
  2. Auto
  3. Sport
  4. Porträtt
  5. Spotlight
  6. Sand och snö
  7. Svag ljus
  8. Kvällsmotiv

MVX25i har dessutom de två programmen Night+ och SuperNight som används tillsammans med kamerans inbyggda lysdiodsbelysning för belysning av närbelägna motiv i svagt ljus och mörker. Bildstabiliseringen ger stadigare bilder för flimring på fri hand.

Canons nya system för för inspelning av bilder med sidoförhållandet 16:9 använder fler pixlar och skall därmed ge bilder med särskilt hög kvalitet. Kamerorna har kontakter för både DV och USB.

Lähetä kommentti